Tgrt Haber

Galaxy A51 için yeni güvenlik güncellemesi yayınlandı

03 Şubat 2022 10:34 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 10:35
Galaxy A51 için yeni güvenlik güncellemesi yayınlandı
Galaxy A

Samsung, orta seviye modellerinden Galaxy A51 için yeni yazılım güncellemesi yayınladı. Güncelleme Şubat 2022 güvenlik yamasını getiriyor.

Samsung, yazılım güncellemelerinde vitesi artırdı. Özellikle son birkaç yıldır bu konuda ilerleme kaydeden üretici, kimi zaman güvenlik güncellemelerini Google'ın Pixel modellerinden bile önce sunuyor. Galaxy kullanıcıları, aylık güncellemeleri çoğu modelden önce alıyor. Şubat 2022 güvenlik güncellemeleri de yine diğer markalardan önce sunulmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalardan bu yana Şubat 2022 güvenlik güncellemelerine odaklanan Samsung, bu güncellemeyi Galay Note 20 ve S20 serisi gibi modeller başta olmak üzere çoğu telefona getirdi. Aradan bir hafta sonra Galaxy A51 içinde söz konusu güncelleme kullanıma sunuldu.

GALAXY A51, ŞUBAT 2022 GÜNCELLEMESİNİ ALDI

Orta segment Galaxy A51, Şubat 2022 güncellemesini A515FXXS5EVA1 yapı numarasıyla aldı. Bu güncelleme şu anda; Arjantin, Şili, Brezilya, Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Guatemala, Panama, Paraguay, Peru, Porto Riko ve Uruguay gibi Latin Amerika ülkelerinde kullanıma sunuldu. Önümüzdeki hafta Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri de bu güncellemeyi almaya başlayacaktır.

Galaxy A51 için yeni güvenlik güncellemesi yayınlandı

Şubat 2022 güvenlik güncellemesi, temelinde gizlilik ve güvenlik açıklarına odaklanıyor. Samsung bu güncellemeyle birlikte güvenlik tarafında tespit ettiği eksikleri gideriyor. Diğer yandan Galaxy A51 için sistem kararlılığı ve genel hata düzeltmeleri de bu güncellemeyle birlikte yapılıyor. 

Yukarıda yer alan ülkelerden birindeyseniz ve Galaxy A51 model bir telefonunuz varsa; Ayarlar » Yazılım güncellemesi'ne gidip İndir ve yükle seçeneğine dokunabilirsiniz. Ancak güncellemenin Türkiye için birkaç haftalık süreci olduğunu da belirtmekte fayda var.

Samsung'un orta seviye Galaxy A51 modeli, 2019 sonunda Android 10 işletim sistemiyle piyasaya çıktı. 2021'in başlarında Android 11 güncellemesine kavuşan cihaz, aynı zamanda One UI 3.0 arayüzüne de bu güncellemeyle birlikte kavuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...