Tgrt Haber

Galaxy S22 serisinin basın görselleri sızdırıldı: Cihazların tasarımı da netleşti

02 Şubat 2022 10:15 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 10:41
Galaxy S22 serisinin basın görselleri sızdırıldı: Cihazların tasarımı da netleşti
samsung galaxy

Samsung'un önümüzdeki günlerde piyasaya süreceği Galaxy S22 serisi, basın görselleriyle sızdırıldı.

Akıllı telefon pazarının lider üreticilerinden Samsung, 9 Şubat tarihinde yeni amiral gemileri Galaxy S22 serisini tanıtacak. Yaklaşık bir yıldır sızıntılarıyla gündeme gelen cihazların merak edilecek çok fazla detayı kalmadı.

Son olarak geçtiğimiz haftalarda fiyat etiketleriyle sızdırılan Galaxy S22 ailesi, tanıtım tarihine günler kala bu kez de resmi basın görselleriyle sızdırıldı. Sızdırılan resimlerde cihazların bazı teknik özellikleri de onaylandı.

GALAXY S22 SERİSİNİN TASARIMI NETLEŞTİ

9 Şubat tarihinde 'Galaxy Unpacked' etkinliğinde sahne alacak S22 serisi; S22, S22 Plus ve S22 Ultra modellerinden oluşacak. Kısa süre önce bunlardan S22 Ultra'nın pazarlama görüntüleri ortaya çıkarken, sadece bir gün sonra Galaxy S22 ve S22 Plus'ın özellikleri ve görüntüleri ortaya çıktı.

Galaxy S22 serisinin basın görselleri sızdırıldı: Cihazların tasarımı da netleşti

Görüntülere göre Galaxy S22, 6.1 inç ekrana sahip olurken S22 Plus ise 6.6 inç ekrana sahip olacak. 120Hz yenileme hızını destekleyen ekran, aynı zamanda Full HD+ AMOLED panel ile donatılacak. Ekranın merkezinde selfie kamerası için deliklere sahip olan ekranda HDR10+ ve 1300 nit parlaklık desteği bulunacak.

Galaxy S22 serisinin basın görselleri sızdırıldı: Cihazların tasarımı da netleşti

İşlemci tarafında ise S22 ve S22 Plus modellerinde Exynos 2200 yonga setine yer verilecek. Aynı işlemciyi paylaşacak bu telefonların pil kapasitesi farklı olacak. Standart S22 modelinin 25W hızlı şarjı destekleyen 3.700 mAh, S22 Plus'ın ise 45W hızlı şarjı destekleyen 4.500 mAh pile sahip olacağı bildirildi. Ayrıca Samsung'un artık kutuya şarj adaptörü koymadığını da belirtmekte fayda var.

Öte yandan her iki cihaz, üçlü kamera kurulumuna sahip olacak. Bunlardan ana kamera 50 Megapiksel, ultra geniş açı 12 Megapiksel ve telefoto ise 10 Megapiksel çözünürlükte olacak. Telefoto lens ayrıca 30x'e kadar Uzay Yakınlaştırma işlevini de destekleyecek. Telefonların selfie kamerası ise 10 Megapiksel çözünürlükle gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...