Tgrt Haber

"Gaming İstanbul 2022" kapılarını açtı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
16 Eylül 2022 22:12 - Güncelleme : 17 Eylül 2022 14:27
"Gaming İstanbul 2022" kapılarını açtı
hanifi bayar,gaming istanbul

Binlerce video oyun severin beklediği büyük gün geldi. Dünyanın en büyük e-spor etkinliklerinden birisi olan GAMING İstanbul 2022 Doktor Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde başladı. Etkinliğin ilk günü renkli görüntülere sahne olurken 100 bin ziyaretçinin katılması beklenen e-spor buluşması pazar günü sona erecek.

Dünyanın en büyük e-spor etkinliklerinden birisi olan GAMING İstanbul 2022 başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğu, OGEM ve Medya AŞ.’nin desteği ile düzenlenen Gaming İstanbul 16-18 Eylül tarihlerinde oyunun her türüyle ilgilenen amatör ve profesyonel yüzbinlerce kişiyi bir araya getiriyor.

Muhabirimiz Hanifi Bayar ise GAMING İstanbul 2022’yi ilk gününde ziyaret etti. Bir elinde mikrofonu diğer elinde yeşil ışın kılıcıyla ringe çıkan muhabirimiz rakibinin hamleleri karşısında sadece savunma yaptı.

"Gaming İstanbul 2022" kapılarını açtı

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Muhabirimiz Hanifi Bayar gibi binlerce oyun sever GAMING İstanbul'da doyasıya eğlendi. İki rakibini öldürdükten sonra ölen oyuncuyu ifşa eden Hanifi ceketini çıkarttı. 40 yıllık Gamer gibi düşman avına çıktı. Etkinliğin ilk günü ise renkli görüntülere sahne oldu.

GAMİNG İSTANBUL’DA 72 SAATTE OYUN GELİŞTİRECEKLER

Gaming İstanbul 2022’nin çatısı altında, oyun sektörüne yönelik iş geliştirme etkinliği ve ekosistemi Indieway de yer alıyor. Oyun profesyonelleri ve serbest oyun geliştiriciler, üç gün boyunca konferans ve toplantılarda bir araya gelecek, yatırımcı ve iş geliştirme toplantılarını Gaming İstanbul’da gerçekleştirecek.

Gaming İstanbul bu yıl ayrıca Türkiye’nin en popüler Jam etkinliği Mağara Jam’e de ev sahipliği yapıyor. Jam etkinliği kapsamında ekipler uyku tulumlarını da yanlarına alarak etkinlik alanında 72 saat aralıksız kalarak oyun geliştirecekler. Etkinlik sonunda ilk üçe giren geliştirici takıma toplamda 20 bin TL tutarında para ödülü verilecek.

Gaming İstanbul ziyaretçileri ayrıca etkinlik içindeki alışveriş alanı, FRP etkinlik alanı, cosplay alanı, retro oyun alanı, çocuk parkı ve serbest geliştirici alanına da giriş hakkına sahip oluyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...