Tgrt Haber

Google, Android 13'de can sıkan sorunu giderecek: MGLRU sisteme entegre edilecek

20 Nisan 2022 12:14 - Güncelleme : 20 Nisan 2022 12:15
Google, Android 13'de can sıkan sorunu giderecek: MGLRU sisteme entegre edilecek

Google'ın bir süredir test ettiği Android 13'ten yeni bilgiler geldi. Önümüzdeki aylarda resmi olarak sunulacak güncelleme ile, arka plan uygulamalarına yeni düzenleme gelecek.

Google'ın Androi cihazlar için en yeni işletim sistemi yolda. Önümüzdeki aylarda resmiyet kazanacak Android 13, şu anda test aşamasında ve Pixel serisi cihazlar için test ediliyor.

Yeni işletim sisteminin testleri gerçekleştirilirken, Android cihazlara gelecek özelliklerde netleşmeye başladı. Son olarak Google'ın, arka plandaki uygulamalar için yeni bir özelliği test ettiği göründü.

ARKA PLAN UYGULAMALARI İÇİN YENİ DÜZENLEME

Mevcut Android sürümlerinden sinir bozucu bir durum var. Bu da tabii ki bildirim. Şu anda Android sistemi, arka plan uygulamalarını kapatarak pil ömrünü iyileştirirken, diğer yandan bildirim sorunlarına da neden oluyor.

Google, Android 13'de can sıkan sorunu giderecek: MGLRU sisteme entegre edilecek

Her ne kadar akıllı telefon üreticileri kendi yöntemleriyle önlem almaya çalışsa da, bildirim sorunlarıyla karşılaşmak her zaman mümkün. Neyse ki Google Android 13 ile bu noktada da önemli bir değişiklik yapacak. 

Son haberlere göre teknoloji devi, şu anda Chrome OS'de mevcut bulunan MGLRU özelliğini sisteme engtegre edecek. MGLRU Android diilinde, '' Çok Nesil En Son Kullanılan" olarak adlandırılıyor.

Bir geliştirici, Google'ın MGLRU sistemini 1 milyon Android cihazı üzerinde test ettiğini bildirdi. CPU ve GPU tüketimiyle beraber MLGU aracılığıyla arka plan uygulamalarında da önemli iyileştirme olacak. Bu sayede bildirim sorunlarının da önüne geçilmesi planlanıyor. Özellikle Xiaomi cihazlar Android 13 ile bu sorundan tamamen kurtulabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...