Tgrt Haber

Google, Android uygulaması için uzun süredir beklenen özelliği devreye soktu

20 Mart 2022 11:07 - Güncelleme : 20 Mart 2022 11:25
Google, Android uygulaması için uzun süredir beklenen özelliği devreye soktu

Teknoloji devi Google, arama motoru için sürekli güncellemeler yaparak deneyimi daha iyi hale getiriyor.

Şirket, kısa süre önce Android uygulaması için çok beklenen bir işlevi daha hayata geçirdi. Kullanıcılar artık Google'ın Android uygulamasından, arama geçmişlerinin son 15 dakikalık bölümünü silebilecek.

SON 15 DAKİKAYI SİLEBİLMEK MÜMKÜN

Google yetkililerinden Ned Adriance, The Verge'e yaptığı açıklamada, ''Şu anda bu özelliği Androd'in Google uygulamasında kullanıma sunuyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde herkes, yeni gelen özelliği kullanabilecek'' ifadelerini kullandı.

Google, Android uygulaması için uzun süredir beklenen özelliği devreye soktu

Google'ın Android uygulaması için getirdiği yenilik, ilk olarak XDA Developers editörlerinden Mishaal Rahman tarafından keşfedildi. Yeni özelliğin sizde de şu an için kullanılabilir olduğunu kolay yoldan kontrol edebilmek mümkün.

Android işletim sistemli bir telefonunuz var ise Google uygulamasına girin. Ardından üst kısımda yer alan profil resminize dokunarak ''Son 15 dakikayı sil' seçeneğini görebilirsiniz. Ancak böyle bir ayarı bulamıyor iseniz üzülmeyin. Zira Google, birkaç hafta içinde herkese bu özelliğin sunacak. 

GOOGLE BU ÖZELLİK İÇİN GEÇ KALDI

Google, Android uygulamasına getirdiği bu özelliği aslında çok uzun zaman önce duyurmuştu. ABD merkezli şirket, geçtiğimiz yılın Mayıs ayında düzenlediği Google I/O etkinliğinde, son 15 dakika silme işlevinin duyurusu yapılmıştı.

Özellik Temmuz ayında iOS cihazlarına gelirken, bunun Android cephesine ulaşaması ise epey zaman aldı. Neyse ki kullanıcılar geç de olsa bu özellikten yararlanabilecek. Birkaç hafta içinde tüm Android kullanıcıları, arama geçmişinin son 15 dakikasını silebilecek. Ayrıca Google'ın, arama geçmişinizdeki; 3-18-36 aylık verilerinizi de otomatik olarak silmek için bir araç sundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...