Tgrt Haber

Google deprem sonrası güvenli bölgeler haritasını yayınladı: Nasıl erişilir?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
06 Şubat 2023 16:11 - Güncelleme : 06 Şubat 2023 16:31
Google deprem sonrası güvenli bölgeler haritasını yayınladı: Nasıl erişilir?
deprem,google,teknoloji

Ülkemizde üst üste yaşanan deprem ve can kaybı artarken teknoloji devi Google, deprem sonrası güvenli bölgeler haritasını yayınladı. Sokakta kalan vatandaşlar bu haritalar ile güvenli bir bölgeye sığınabilir.

Türkiye'de büyük kayıplara neden olan, şiddetiyle başka ülkelerde de hissedilen deprem ne yazık ki binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden oldu.

AFAD ve diğer ekipler çalışırken, teknoloji devi Google da 'Deprem Güvenli Bölgeler' haritasını yayınladı. Özellikle mahsur olan kişilerin bu haritaya bakarak güvenli bölge bulması kolaylaşıyor.

'GÜVENLİ BÖLGE' HARİTASI YAYINLANDI

'Deprem Güvenli Bölgeler Haritası'nda, "Gaziantep, Kahramanmaraş ve depremi yoğun bir şekilde hisseden Güneydoğu Anadolu illerinde sokakta kalan vatandaşlara kapısını açan kurum ve işletmelere ulaşabilirsiniz" bilgisi yer alıyor.

Google deprem sonrası güvenli bölgeler haritasını yayınladı: Nasıl erişilir?

Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Adana şehirlerindeki işletmeler ve konumlarının yer aldığı haritanın linkine  buradan ulaşılabilir.

AFAD ACİL ÇAĞRI UYGULAMASIYLA YETKİLİ BİRİMLERE KOLAYCA ULAŞIN

Yukarıdaki haritanın yanı sıra, AFAD'ın sunduğu AFAD Acil Çağrı uygulamasını mutlaka kullanmanızda fayda var. Uygulamayı kullanıyorsanız aşağıda yer alan pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

  • AFAD'ın mobil uygulamasında 112 Acil Çağrı Merkeziyle internet üzerinden görüşme yapılabiyor.
  • Acil çağrı santraline erişme güçlüğü çeken kullanıcıların bilgileri ve konumu, kayıt altına alınarak geri aranması için kişilere sesli çağrı, SMS veya bildirim olarak ulaşılıyor.
  • Uygulama üzerinden acil çağrı ile eş zamanlı olarak 112 Çağrı Merkezi uygulamaları ile mesajlaşma bağlantısı yapılabiliyor.
  • Vatandaşların navigasyon ile güvenli alana ulaşması sağlanıyor ve 112 Acil Çağrı Merkezi uygulamasındaki harita ekranlarında görüntüleniyor.
  • Afet bölgesinde bulunan kullanıcılara o esnada uygulamayı aktif olarak kullanmasa dahil hayati önem taşıyan bilgilendirmeler mobil bildirim ve SMS ile aktarılıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Istanbul 6 Şubat 2023 16:48

Istanbul

Sonraki Haber Yükleniyor...