Tgrt Haber

Google Fotoğraflar artık çok daha yetenekli… Yeni özelliğine bayılacaksınız

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Android central
11 Haziran 2023 16:08 - Güncelleme : 11 Haziran 2023 16:09
Google Fotoğraflar artık çok daha yetenekli… Yeni özelliğine bayılacaksınız
google fotoğraflar

Milyonların kullandığı Google Fotoğraflar, yeni güncellemeleri sayesinde yeteneklerini artırıyor. Bu bağlamda yakın zamanda popüler uygulama için önemli bir özellik daha getirildi.

Fotoğrafçılık uygulaması Google Fotoğraflar, son dönemde aldığı güncellemelerle iyi bir noktaya geldi. Hemen hemen her yerden içeriklere erişilebilen bu platform, Android ve iOS kullanıcılarının en çok tercih ettikleri arasında.

Google ise uygulamayı daha iyi hale getirmek için önemli çalışmalar yapıyor. Son olarak buna yapay zeka destekli bir özellik de getirildi.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR, KİŞİYİ ARKADAN TANIYABİLİYOR

Google Fotoğraflar içinde birçok fotoğraf barındırabiliyor. Fakat içinde birçok fotoğraf barındırabilmesi aynı zamanda karışıklığın da önüne geçiyor. Google da bu karışıklığı önlemek için yeni bir özellik geliştirdi.

Google Fotoğraflar artık çok daha yetenekli… Yeni özelliğine bayılacaksınız

Google’ın popüler uygulaması, insanların yüzünü tanıyarak gruplandırma yapabiliyor. Bu şekilde herhangi bir kişinin fotoğrafını aramak isteyince kolayca arama yaparak içerikler filtreleniyor. Fakat insanların yüzünün görünmediği fotoğraflar için bu durum söz konusu değildi.

Öyle ki insanların yüzünün belli olmadığı fotoğrafların etiketlenmemesi ise yine uygulama içinde karışıklığa neden oluyordu. Neyse ki son güncelleme ile Google bunu önlemek için insanların yüzlerinin göründüğü diğer fotoğraflardan yardım alarak arkadan ya da uzaktan olan fotoğrafları bile etiketleyebilecek.

Uygulama artık, insanların yüzünün görünmediği fotoğrafları etiketlerken yüzünün göründüğü fotoğrafları esas alacak ve oradaki kıyafet ve tarihlere göre etiketleme yapacak. Bu sayede uygulamada yer alan içerikler eskisi gibi karışıklığa neden olmayacak. Fakat belirtmek gerekiyor ki yeni özellik yüzde yüz stabil şekilde çalışmıyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Google ise şu ifadelere yer verdi.

"İnsanların kendilerinin ve sevdiklerinin fotoğraflarını organize etmelerine ve bulmalarına yardımcı olma yeteneğimizi sürekli olarak geliştiriyoruz. Kısa bir süre önce Google Fotoğraflar'ın benzer bir zaman diliminde çekilmiş fotoğraflarda giyim ve diğer görsel ipuçlarına göre insanları daha iyi gruplayabilmesi için modellerimizi geliştirdik."

Kaynak: Android Central

Kaynak: Android central
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...