Tgrt Haber

Google Gemini, mesajlara geliyor: Yapay zeka sizin yerinize sohbet edecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
26 Şubat 2024 15:56 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 15:56
google gemini,yapay zeka,google mesajlar

Google, yeni nesil akıllı asistanı Gemini'yi Mesajlar uygulamasına entegre ederek kullanıcılara mesaj taslağı oluşturma, planlama yapma gibi süreçlerde kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Google yakın zamanda yeni nesil akıllı asistanı olarak Gemini uygulamasını piyasaya sürerken aynı zamanda üretkenlik uygulamalarında da Gemini özelliklerini birer birer sunmaya başladı. Şimdi ise şirket, yeni asistanın Mesajlar uygulamasına geleceğini duyurdu.

Arama devi, Gemini'nin Android telefonlarda Google Mesajlar'a beta olarak da olsa ve şimdilik sadece İngilizce olarak geleceğini açıkladı. Nasıl görüneceğine dair fikir edinmek için aşağıdaki görsele bakabilirsiniz:

MESAJ TASLAĞI OLUŞTURACAK, PLANLAMA YAPABİLECEK

Google, Mesajlar'daki Gemini'nin "mesaj taslağı oluşturma", "beyin fırtınası yapma" ve "etkinlik planlama" gibi görevleri gerçekleştirebileceği bilgisini paylaştı. Bununla birlikte sadece uygulamada kalmak istiyorsanız Gemini ile Mesajlar'da da sohbet edebilirsiniz.

Bu gelişme, Google'ın Asistan'ı Gemini uygulamasıyla değiştirmesinden sonra geldi. Ne yazık ki yeni uygulama, "rutinler" ve "medya sağlayıcı" desteği gibi çeşitli Asistan özelliklerini içermiyor.

Google Gemini, mesajlara geliyor: Yapay zeka sizin yerinize sohbet edecek - 1. Resim

UÇTAN UCA ŞİFRELEME YOK

Paylaşılan ekran görüntüsünde yazdığına göre, Mesajlar'da Gemini'yi kullanırken uçtan uca şifreleme teknolojisi aktif olmayacak. Standart RCS mesajları Google'ın uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde gönderici ve alıcı arasında şifrelenerek gizli kalıyor.

GEMİNİ 1.5 ÇIKTI

Google, yapay zeka asistanının en yeni ve en güçlü versiyonu olan Gemini 1.5'i geçtiğimiz günlerde tanıttı. Bu arada Gemini, "Gemini Advanced" aboneliği üzerinden kullanılabilen "Ultra" ile birlikte ücretsiz "Pro" versiyona sahip. Uygulama Google'ın yeniden markalaştırma sürecine girmeden önce Bard adıyla hizmet veriyordu.

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...