Tgrt Haber

Google Haberler uygulamasına Rusya'dan engel

24 Mart 2022 10:04 - Güncelleme : 24 Mart 2022 10:25
Google Haberler uygulamasına Rusya'dan engel

Ukrayna-Rusya krizi, sosyal medya ve diğer teknoloji şirketlerinin arasını da açtı. Google'ın çeşitli ambargo koyması üzerine Rusya, Google Haberler uygulamasını ülkede engelledi.

Rusya ile  Ukrayna arasındaki savaş, bir aydan fazladır devam ediyor ve henüz bir ateşkese varılamadı. Rusya, Ukrayna’ya karşı işgalinden dolayı neredeyse tüm dünyada tepki aldı. Dev otomobil üreticileri Rusya’da faaliyetlerini durdururken, öte yandan Google gibi teknoloji şirketleri de Rusya’ya ambargo koydu.

Facebook, Instagram, Twitter ve daha pek çok platform Rusya’daki hizmetlerini askıya alırken, Rusya’da buna karşılık bazı şirketlerin ülkedeki faaliyetlerini engelliyor. Son olarak Google Haberler uygulaması da buna katıldı.

GOOGLE HABERLER, RUSYA’DA ENGELLENDİ

Google’ın önemli hizmetlerinden Haberler uygulaması, Rusya’da erişime kapatıldı. Kullanıcılar durumun teknik bir problemden kaynaklanmadığını belirtirken, bunun Rusya tarafından koyulan bir engel olduğu açıklandı.

Google Haberler uygulamasına Rusya'dan engel

Açıklamalara göre Google Haberler uygulaması, Ukrayna’daki askeri operasyonun seyri hakkında yanlış bilgiler içeren materyaller sunuyordu. Durumu fark eden Rus hükümeti, Google’a tepki vererek Rusya’da Google Haberler uygulamasını kısıtladı. Konuyla ilgili Google'dan ise herhangi bir açıklama gelmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...