Tgrt Haber

Google, Haritalar uygulamasının bazı araçlarını Ukrayna'da devre dışı bıraktı

28 Şubat 2022 08:59 - Güncelleme : 28 Şubat 2022 09:22
Google, Haritalar uygulamasının bazı araçlarını Ukrayna'da devre dışı bıraktı

Yaşanan Rusya Ukrayna krizi için teknoloji devlerinden hamleler gelmeye devam ediyor. YouTube, Facebook ve daha birçok platform Rusya'ya yaptırım uygularken, Google ise Haritalar uygulamasının bazı yardımcı araçlarını kasıtlı olarak devre dışı bıraktı.

Teknoloji devlerinin Ukrayna kriziyle ilgili hamleleri devam ediyor. Rus işgalinde 5.güne girilirken Google, Ukrayna için yeni bir adım daha attı.

Çeşitli yaptırımlar ile Rusya'ya tepki gösteren şirketlere Google'da katıldı. İlk olarak YouTube yayıncıları için gelirleri kısıtlayan ABD'li teknoloji devi, hemen akabinde Haritalar uygulaması içinde yeni bir kısıtlama getirdi. Ancak bu kısıtlama Rusya yerine Ukrayna'da gerçekleşti.

BAZI ARAÇLAR DEVRE DIŞI KALDI

Google, Reuters'e atıfta bulunarak yaptığı bir açıklamada Ukrayna'daki bazı araçları geçici olarak devre dışı bıraktığını doğruladı.

Google, Haritalar uygulamasının bazı araçlarını Ukrayna'da devre dışı bıraktı

Söz konusu kısıtlama Google Haritalar için yapıldı. Şirket, Ukraynalı toplulukları güvende tutmaya yardımcı olmak için; trafik koşullarının ve mağazalar gibi yoğun yerlerin gerçek zamanlı ayrıntılarını sağlayan bir aracı devre dışı bıraktı.

Konuyla ilgili olarak Google Haritalar sözcüsü, navigasyon için uygulama kullanan kişiler için trafik bilgilerinin hâlâ mevcut olacağını ifade etti. Google'ın bu kısıtlaması ise Ukrayna Hükümeti'nin kararından sonra uygulandı. Rus birliklerin kafasını karıştırmak için ülke genelinde yol işaretlerini kaldıran Ukrayna'nın ardından, Google'da harekete geçerek Haritalar uygulamasındaki aracı devre dışı bıraktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...