Tgrt Haber

Google navigasyon kullananlar dikkat: Alternatif yollar yerine paralı yollara sokuyor

13 Mart 2022 00:25 - Güncelleme : 13 Mart 2022 00:31
Google’ın navigasyonu makul alternatifler yerine paralı otoyolları öneriyor.

Milyonlarca insana alternatif yol arayışında yardımcı olan Google navigasyonlar ile ilgili bir gerçek tartışmaya yol açtı. Google navigasyonların daha çok paralı yolları önerdiği belirtildi.

Google’ın navigasyonu makul alternatifler yerine paralı otoyolları öneriyor.

Dünya genelinde kullanılan teknolojide en önemli gelişme olan Google navigasyonlarla ilgili bir detay dikkat çekti. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde alternatif yol arayışına girenlerin, adres arayanların uğrak noktası olan Google navigasyonlar tartışılmaya başlandı.

İş modelinin temelinde “güven” yatan Google'ın söz konusu prensibine ters düşecek bu bilgiye göre; Google’ın navigasyonu makul alternatifler yerine paralı otoyolları öneriyor.

AYARLARA DİKKAT!

Lokasyon sorgularında basit sağlamalar yapıldığında Google’ın genellikle olumlu deneyim sunduğu görülse de navigasyon servisinin ilk indirilen halinde ayarları yapılmazsa mantıkdışı bir uygulama oluşuyor.

Birkaç dakikalık fark baz alınarak servis sizi genellikle alternatif yol önermeksizin pahalı otoyollara yönlendiriyor. Navigasyon servisinin çalışma prensibi en hızlı rota bulmak olabilir ancak servisin ilk indirilen versiyonuna basit yönlendirme kodları yazarak ücretli yol tercihi doğrudan sorularak son kullanıcıya bırakılabilir.

Kullanıcı gitmek istediği noktayı girdiğinde ödeyebileceği ücretle ilgili Google Maps kolayca uyarıda bulunabilir. Sosyal medyada bu öneri ve çağrıları dikkate almayan arama motoru devinin, teknik olarak kolaylıkla çözüm üretebileceği böyle bir konuda neden adım atmadığı tüm kamuoyunun merak konusu.

GOOGLE NAVİGASYON SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

Google navigasyon servisleri trafik verilerini, uydu bilgileri ve genel şehir verilerini esas alarak, telefonlarda yüklü olan uygulamalardan veri toplayarak oluşturuyor. Neredeyse her telefonda yüklü olan Google Maps uygulaması sayesinde kullanıcılar bulunulan yerdeki hız, yoğunluk vb. bilgileri sisteme iletiyor ve Google algoritması, bulunulan noktadaki trafik yoğunluğunu ölçüyor. Siz A noktasından B noktasına gitmek için Google Maps’e sorduğunuzda, sizi gitmek istediğiniz yere en az trafiğin yanı sıra en kısa ve hızlı yol ile götürme yönlendirmesinde bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...