Tgrt Haber

Google Pixel Watch, pil kapasitesiyle rakiplerine göz dağ verecek

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge, Phonearena
01 May 2022 15:56 - Güncelleme : 01 May 2022 16:02
Google Pixel Watch, pil kapasitesiyle rakiplerine göz dağ verecek

Teknoloji devi Google’ın ilk akıllı saati adım adım geliyor. Firmanın ilk akıllı saati Google Pixel Watch, resmi lansman öncesi bir kez daha sızdırıldı.

Günümüzdeki akıllı telefon üreticilerinin hemen hemen hepsi, giyilebilir teknoloji alanında da hünerlerini sergiliyor. Bu alanda Xiaomi, Samsung, OPPO ve Huawei’nin çeşitli ürünleri bulunuyor ve hepsi birbirinden farklı fiyat ve özelliğe sahip.

Akıllı telefon, PC ve daha pek çok pazarda rekabet eden Google ise giyilebilir teknoloji ürünlerine sahip değildi. Neyse ki beklenen hamle bu yıl yapılacak ve şirket ilk akıllı saatini ilerleyen günlerde piyasaya sürecek.

GOOGLE PIXEL WATCH’UN TASARIMI NETLEŞTİ

Birkaç aydır Google Pixel Watch hakkında onlarca sızıntı ortaya atıldı. Gerek tasarımı, gerek teknik detaylarıyla sızdırılan saat hakkında bu kez önemli bir iddiada bulunuldu. 9to5Google’ın haberine göre Google’ın yaklaşan akıllı saati, pek çok bakımdan AppleWatch ve Samsung Galaxy Watch’lar ile rekabete edecek.

Google Pixel Watch, pil kapasitesiyle rakiplerine göz dağ verecek

İnce ve hafif tasarıma sahip olması beklenen Pixel Watch’ın, pil kapasitesi de yabancı kaynaklar tarafından sızdırıldı. Bu bağlamda ABD merkezli şirketin ilk akıllı saati, 300 miliamper-saat (mAh) batarya ile gelecek.

Pil tarafında iddialı olacak saat, bu özelliğiyle pek çok rakibiyle rekabet edebilecek. The Verge’nin paylaşımına göre Pixel Watch, Apple Watch Series 7 41mm ve Galaxy Watch 4 Classic 42mm ile karşılaştırıldığında önemli ölçüde dayanıklılık seviyesine sahip olduğu görüldü.

Aynı oranlarda karşılaştırılan saatlerden Apple Watch’un pili yüzde 52 iken Galaxy Watch 4’ün pili tamamen tükendi. 284 mAh pile sahip Watch Series 7 bile uzun kullanım vaat ederken, 300 mAh pil ile donatılacak Pixel Watch’un çok daha uzun batarya ömrüne sahip olması bekleniyor.

Kaynak: The Verge, Phonearena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...