Tgrt Haber

Google, Play Store'daki uygulamalarda tavan fiyatları artırdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
25 May 2024 16:37 - Güncelleme : 25 May 2024 16:37
Google, Play Store'daki uygulamalarda tavan fiyatları artırdı

Teknoloji devi Google, Android kullanıcılarının pek hoşuna gitmeyeceği düşünülen bir karar aldı: Play Store'daki uygulamalara konulan tavan fiyat sınırını iki kattan fazla artırdığını açıkladı.

Ekim 2015'te Google, Play Store'daki uygulamaların tavan fiyat sınırını 200 dolardan 400 dolara yükseltmişti. Bu oran, geçtiğimiz hafta Google I/O 2024'te yapılan duyuruya kadar aynı kaldı. Artık geliştiriciler, uygulama fiyatlarını 999.99 dolara kadar çıkarabilecekler. Bu, yüzde 150'lik bir artış anlamına geliyor.

GOOGLE PLAY STORE'DAKİ EN PAHALI OYUN NE?

Android Authority'ye göre, platformdaki en pahalı oyun şu anda 400 dolara satılan Fisherpunk-Most Expensive Game. Ancak bu değişiklikle birlikte geliştiricisi bu oyunun fiyatını 999.99 dolara kadar yükseltebilecek.

Google, Play Store'daki uygulamalarda tavan fiyatları artırdı - 1. Resim

GOOGLE, GELİŞTİRİCİLERİN GELİRİNDEN PAY ALIYOR

Bu değişiklik, hem geliştiricilere hem de Google'a fayda sağlayacak. Google'ın uygulama içi ödeme platformunu kullanan geliştiriciler, bir yıl boyunca kazandıkları ilk milyon doların yüzde 15'ini ABD'li şirkete ödüyor. Bu eşiği aştıklarında, Google bu gelirin yüzde 30'unu alıyor.

Google, Play Store'daki uygulamalarda tavan fiyatları artırdı - 2. Resim

Dolayısıyla, geliştiriciler uygulamalarını daha yüksek fiyatlandırdıkça, Google da daha fazla gelir elde etmiş oluyor.

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...