Tgrt Haber

Google: Rus Hacker'lar NATO'ya girmeye çalıştı

31 Mart 2022 14:46 - Güncelleme : 31 Mart 2022 15:04
Google: Rus Hacker'lar NATO'ya girmeye çalıştı

ABD merkezli Google, Rus hacker'ların Doğu Avrupa ülkelerinin yanı sıra NATO için de siber saldırı düzenlemeye çalıştığını bildirdi.

Ukrayna'ya askeri saldırı düzenleyen Rus'lar, diğer yandan çeşitli ülkeleri hedef alarak siber saldırılara da devam ediyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, resmi internet sitesinden Rus hacker'ların bu kez de NATO'ya salırı düzenlediğini bildirdi.

RUS HACKER'LARIN YENİ HEDEFİ NATO OLDU

Google, Rus korsanların hem NATO hem de Doğu Avrupa'daki birkaç orduya saldırı düzenlediğine dair Tehdit Analiz Grubu'ndan yeni bir rapor yayınladı.

Google: Rus Hacker'lar NATO'ya girmeye çalıştı

Bilgisayar korsanları, Google'ın verilerine göre yeni oluşturulan Gmail hesaplarını kullandı. Konuyla ilgili olarak Google, Calisto olarak da adlandırılan Cold River adlı bir hacker grubunun; birkaç Doğu Avrupa ülkesinin sihaları kuvvetlerini, bunun yanı sıra NATO'nun da Mükemmeliyet Merkezini hedef alan saldırılar düzenlediğini öne sürdü. 

Söz konusu saldırılar için Google'ın raporunda hangi orduların hedef alındığı belirtilmedi. Ancak uzmanlar, saldırı sırasıdna herhangi tehlikeye atılmış hesap bulunmadığını vurguladı. 

ABD yetkilileri, özellikle işgalden bu yana Rusya'nın desteklediği hacker gruplarına karşı defalarca uyarıda bulundu. Rusya ise, Batılı tesislere yönelik siber saldırıların örgütlenmesiyle ilgili suçlamaları reddetti. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...