Tgrt Haber

Google Taciz Yönetim İsimli Yeni Aracını Duyurdu

10 Mart 2022 12:03 - Güncelleme : 10 Mart 2022 12:03
Google Taciz Yönetim İsimli Yeni Aracını Duyurdu

Teknoloji devi Google'ın bünyesınde yer alan Jigsaw, zararlı gönderi ve mesajların önüne geçmek için ''Taciz Yöneticisi'' aracını açık kaynaklı hale getirdi.

Sosyal medya uygulamalarında taciz mesajları ve gönderiler sıkça görülmekte. Konuyla ilgili sosyal medya şirketleri ve Google'da sürekli olarak çalışmalar yapıyor. Teknoloji devi Google, kısa süre önce tacizle müdahele için yeni bir açık kaynak kodlu aracını duyurdu.

Google'ın bünyesindeki Jigsaw, açık kaynaklı bu aracı için Twitter ile işbirliği yaptı. Gazeteci, politikacı, akvitivistler ve tanınmış kişiler için geliştirilen bu araç sayesinde, taciz edici yanıtların gizlenmesi mümkün olacak.

GOOGLE'IN YENİ ARACI TACİZ MESAJLARINI ENGELLEYECEK

Google'ın Jigsaw birimi tarafından oluşturulan açık kaynak kodlu araç; kadınlar, marjinal gruplar, aktivistler ve politikacıların kötü sözlere ve taciz mesajlarına karşı geliştirilen bir web uygulaması.

Google Taciz Yönetim İsimli Yeni Aracını Duyurdu

Kullanıcıların zararlı sosya medya gönderilerini belirleyen araç, trol mesajları susturup aynı zamanda taciz edici yanıtları da gizlemeye yardımcı oluyor.

Söz konusu araç Twitter hesabı bulunan; gazeteciler, aktivistler ve diğer tanınmış kişileri kapsayacak. Google ayrıca Taciz Yöneticisi aracı için sosyal medya devi Twitter ile el ele verdiğini belirtiyor.

Google'ın bu atılımında geliştirmeyi üstlenen Jigsaw kuruluşu konuyla ilgili şöyle dedi: ''Umudumuz, bu teknolojinin çevrimiçi tacize maruz kalan insanlar için bir kaynak sağlamasıdır''. "Ayrıca geliştiricilerin ve kuruluşların bunu kendi özel ihtiyaçlarına göre uyarlamasını ve teknolojiyi diğer risk altındaki topluluklara yardım etmek için kullanmasını da sabırsızlıkla bekliyoruz." dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...