Tgrt Haber

Google tüm kullanıcıları uyardı: Chrome uygulamasını hemen güncelleyin

27 Mart 2022 11:59 - Güncelleme : 27 Mart 2022 12:18
Google tüm kullanıcıları uyardı: Chrome uygulamasını hemen güncelleyin

Google, popüler tarayıcısı Chrome'u kullananları uyardı. 1 milyardan fazla kullanıcı kitlesine sahip olan Google Chrome, siber saldırılara maruz kalabilecek bir açıktan dolayı acil güncelleme aldı.

Kullanıcıları yeni güncellemeyi yüklemesi konusunda uyaran Google, siber saldırılara maruz kalmamak için uygulama mağazasından acil olarak güncelleme yapılması gerektiğini belirtti.

CHROME GÜNCELLEMESİNİ HEMEN YAPIN

Google'ın acil olarak yayınladığı güncelleme, siber hırsızların saldırılarına maruz kalmaktan korunmak için çıktı. 

Google tüm kullanıcıları uyardı: Chrome uygulamasını hemen güncelleyin

Söz konusu güvenlik açığı için Google, 'sıfır gün' riskini açıkladı. Bunu daha önce duymamış olabilrsiniz. Ancak Google'ın açıklamalarına göre 'sıfır gün', siber suçluların saldırı düzenleyebileceği bir açığı Chrome'da tespit ettiklerini gösteriyor.

Yani Google Chrome'daki açığı keşfeten kötü amaçlı hackerlar'ın, kullanıcılara karşı siber saldırı yapıp olumlu sonuç alma şansı çok yüksek. Dolayısıyla sizler de olası bir siber saldırıdan korunmak için, Chrome uygulamasını bir an evvel güncelleyin. 

Değişiklik günlüğüne göre Chrome'un yeni sürümü, 99.0.4844.84 olarak geliyor ve CVE-2022-1096 kodlu güvenlik açığını kapatıyor. 

Şu anda Windows, Mac,ve Linux kullanıcıları kararlı olarak 99.0.4844.84 sürümüne yükseltebilir. Öte yandan mobil kullanıcıların da uygulama mağazasından güncelleme yapması tavsiye ediliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...