Tgrt Haber

Google’dan Android telefonlara müthiş yenilik: Ama herkes kullanamayacak!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmochina
17 May 2023 13:12 - Güncelleme : 17 May 2023 13:15
Google’dan Android telefonlara müthiş yenilik: Ama herkes kullanamayacak!
android 14,google,ultra hd

Android 14 testlerini sürdüren Google, son olarak Beta 2 güncellemesini yayınlamıştı. Bu sürümde ise cihazları bekleyen önemli yenilikler ortaya çıkarken, Google yeni bir özelliğin daha duyurusunu yaptı.

Android 13 ile geniş kullanıcı kitlesine ulaşan Google, yakında Android 14’ü kararlı olarak cihazlara sunmaya başlayacak. Önümüzdeki aylarda resmiyet kazanacak Android 14 ile ilgili haberlerimize göz atabilirsiniz.

Ancak Google, bazı cihazları kapsayacak şekilde yeni bir Android özelliğinden daha bahsetti. I/O 23 etkinliğinde teknoloji devi Ultra HD özelliğini açıkladı. Söz konusu özelliğin ise sadece Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefonlarda kullanılabileceği açıklandı. Peki nedir bu özellik?

ANDROİD TELEFONLARA ULTRA HD DESTEĞİ GELİYOR

Yazılım tarafında yaptığı yeni duyurusunda Google, Ultra HD adını verdiği yeni bir format biçimini daha duyurdu.

Ultra HD formatı, fotoğrafların geriye dönük uyumlu JPEG formatında çekilmesine izin verirken, 8 bit'in ötesinde bir dinamik aralık sunulmasını olanak tanıyacak. Bu sayede, akıllı telefon fotoğrafçılığında daha ayrıntılı gölge ve vurgu detayları ile karşımıza çıkacak.

Google’dan Android telefonlara müthiş yenilik: Ama herkes kullanamayacak!

Donanımhaber’in aktardığına göre  Google, bu formattaki resimlerin mevcut uygulamalarla geriye dönük olarak uyumlu olacağını söylüyor. Ultra HDR formatı, HDR özelliğini desteklemeyen uygulamalarda bile SDR JPEG dosyası olarak gösterilebilecek. Bu durum, kullanıcıların yeni formata sahip görüntüleri başkalarıyla paylaşmasını kolaylaştıracak diyebiliriz.

işlemci üreten Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 2 cihazlarda Ultra HDR formatı için işlemcinin 18 bit ISP'sinden faydalanacak. Bu noktada yonga devinin, Android ekibiyle çalışmalara başladığı bildiriliyor. Bu nedenle yeni özellik kullanıma sunulur sunulmaz Snapdragon 8 Gen 2'li telefonlar için aktif olacak. Ultra HDR formatının bir önceki nesil cihazlara uyumlu olup olmayacağı ise henüz mulak.

Kaynak: Gizmochina
Yerelleştirme: Okan Güleş

Kaynak: Gizmochina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...