Tgrt Haber

Google'dan Sabire Aydemir için anlamlı Doodle

01 Şubat 2022 10:29
Google'dan Sabire Aydemir için anlamlı Doodle
Sabire Aydemir,Sabire Aydemir kimdir,Sabire Aydemir nerde okudu,Sabire Aydemir Google

Ünlü siyasetçi, sanatçı, doktor ve daha pek çok kişiyi ölüm yıl dönümünde anan Google, ilk Türk kadın veteriner Sabire Aydemir'i de unutmadı. Teknoloji devi, bugüne özel Google ana sayfasını Sabire Aydemir'i anan Doodle ile süsledi.

Özel günlerde arama sayfasını değiştiren Google, Türkiye için oldukça önemli bir ismi unutmadı. İlk Türk kadın veteriner Sabire Aydemir’i anan şirket, bugün ana sayfayı anlamlı bir Doodle ile süsledi. 1910 yılında doğan ve 1991 yılında hayatını kaybeden Sabire Aydemir, ölüm yıl dönümünde de unutulmadı. 

GOOGLE’DAN SABİRE AYDEMİR ANISINA DOODLE

Sanatçılar, bilim adamları ve daha birçok ismi önemli gününde anan arama devi, ilk Türk ve kadın veterineri 1 Şubat tarihinde andı. Yaptığı yararlı işlerle akıllara kazanan Sabire Aydemir, aynı zamanda pek çok alanda ödüle layık görüldü.

SABİRE AYDEMİR KİMDİR?

1910 yılında, Kastamo’nun İnebolu ilçesinde doğan Sabire Aydemir, ilkokulunu İnebolu ortaokulu, ortaöğretimi ise Erenköy kız Listesi’nde tamamladı. 1933’te lise eğitimini tammalayan Aydemir, o dönemler Tıp fakültesine gidip doktor adayı olmak istiyordu. Ancak o dönemde karşısına çok istediği bir fırsat çıkan Aydemir, veteriner fakültesine kız öğrencilerin alınacağını duyunca planınını değiştirdi. Aydemir bu nedenle veteriner hekimliği tercih etti.

Google'dan Sabire Aydemir için anlamlı Doodle

Üniversitesi’de beş yıl okuyan Sabire Aydemir, 1937’de yılında Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Aydemir bunun ardından Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Ensitüsü’nde bakteriyoloji dalında asistan olarak beş yıl çalıştı. Burada Bakteriyolog uzmanı ünvanını elde eden Aydemir, daha sonra İstanbul Pendik Bakteriyoloji ve Araştırma Ensitüsü, Ankara Etlik Veteriner Kontrol Araştırma Ensitüsüne geçiş yaparak çalışma hayatını burada sürdürdü.

İş hayatında çok iyi başarılar gösteren Aydemir, 1984 yılında TBMM tarafından ‘ilk Kadın Veteriner Hekim’ unvanı altında ödüle layık görüldü. O dönem aynı zamanda, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 50. yıl dönümüydü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...