Tgrt Haber

Google'dan yeni özellik! 'Yüzünü görmek istemiyorum' dediğiniz kişiyi gizleyebileceksiniz

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
02 May 2024 11:31 - Güncelleme : 02 May 2024 20:24
Google'dan yeni özellik! 'Yüzünü görmek istemiyorum' dediğiniz kişiyi gizleyebileceksiniz

Teknoloji devi Google, fotoğraf ve videolarınızı depolamak için kullanılan 'Fotoğraflar' uygulamasına iki yeni seçenek getiriyor. Bir tanesi videoların kalitesini artırmayı sağlarken, diğeriyse yüzünü bile görmek istemediğiniz kişileri gizlemenizi sağlıyor.

Google Fotoğraflar için geliştirilen ve videoların kalitesini tek tuşla iyileştirmenizi sağlayan özellik, son güncellemeden sonra ortaya çıktı ve "Videonuzu Geliştirin" seçeneğiyle kullanılabilir hale geldi.

VİDEO AYARLARINI OTOMATİK DÜZENLEYECEK

Kullanıcılar, video düzenleme arayüzünde bulunan bir düğme sayesinde parlaklık, renk, kontrast ve diğer özellikleri otomatik olarak ayarlayarak videoları geliştirebilecek. Ancak özelliğin videolardaki stabilizasyon efekti için geçerli olup olmadığı henüz belirsiz.

Bununla birlikte iyileştirme işlemi, orijinal videonun uzunluğuna ve diğer faktörlere bağlı olarak zaman alabilir. Kullanıcılar otomatik geliştirmeler uygulandıktan sonra videonun bir kopyasını kaydedebilirler.

DEĞİŞİKLİK GERİ ALINABİLECEK

Google Fotoğraflar'ın videoya uygulamış olduğu geliştirmeyi beğenmeyenler, videoyu orijinal haline geri getirebilecek. Android Authority sitesinin aktardığına göre şirket, yeni özelliği şu an için test aşamasında tutuyor. Genel kullanıma ne zaman sunulacağı belli değil.

Google'dan yeni özellik! 'Yüzünü görmek istemiyorum' dediğiniz kişiyi gizleyebileceksiniz - 1. Resim

Görsellerin kalitesini iyileştirme özelliği bir süredir Google Fotoğraflar'da vardı. Ancak videolara hiç uygulanmamıştı.

GOOGLE FOTOĞRAFLAR'A YÜZ GİZLEME GELİYOR

Öte tarafta Fotoğraflar için hazırlanan çok faydalı bir seçenek daha var. Uygulamanın içinde bulunan ve geçmişe dair hatıralarınızı gözününüzün önüne getiren 'Anılar' akışına sevmediğiniz kişilerin yüzlerini kaldırabileceğiniz bir özellik geliyor.

Google'dan yeni özellik! 'Yüzünü görmek istemiyorum' dediğiniz kişiyi gizleyebileceksiniz - 2. Resim

Yüzünü görmek istemediğiniz kişileri anılar akışından ister gizleyebilecek isterseniz de tamamen engelleyebileceksiniz. Test aşamasında olan bu özellik de tıpkı "Video Geliştirme" seçeneği gibi yakında kullanıma açılacak.

Kaynak: Android Authority
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...