Tgrt Haber

GTA San Andreas'taki 20 yıllık 'tüyler ürperten' gizem çözüldü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: pcgamesn.com
04 Nisan 2024 12:54 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 12:56
GTA San Andreas'taki 20 yıllık 'tüyler ürperten' gizem çözüldü

Pek çok gizemli olaya ev sahipliği yapan GTA: San Andreas'taki şimdiye kadar nedeni bilinmeyen bir olay açıklığa kavuşturuldu. Uçaklar neden aniden kafamıza düşüyor?

Rockstar Games'in 2025 yılında piyasaya sunacağı GTA 6 için oyuncuların heyecanlı bekleyişi devam ederken, başta GTA: San Andreas olmak üzere serinin en eski oyunları dahi hâlâ hatırı sayılı bir oyuncu kitlesine sahip.

2004 yılında piyasaya sürülen ve bizleri CJ (Carl Johnson) karakteriyle tanıştıran GTA: San Andreas, aynı zamanda Grand Theft Auto'nun tarihindeki en gizemli ve bir o kadar da tüyler ürpertici olarak nitelendirilen olayların yaşandığı oyunlar arasında yer alıyor.

Aniden meydana çıkan hayaletlerden ormanlık alanda kendi kendine giden otomobillere kadar pek çok gizem olsa da kullanıcıların adeta kafa patlattığı bir olay, 'olur olmaz yerde düşen uçakların' gizemi eski bir GTA geliştiricisinin yaptığı açıklamayla çözüldü. 

MEĞER TEKNİK BİR PROBLEMDEN İBARETMİŞ

Obbe Vermej isimli geliştiriciye göre GTA: San Andreas'ta oyuncunun yanında periyodik bir şekilde uçuş gerçekleştiren uçaklar bulunuyor ve bunlar kimi zaman da kaza yapıyorlar.

Vermej, uçağın hareket yönünü tarayarak uçuş yolundaki engelleri arayan bir kod yazmış. Ancak kaynak kullanımını sınırlamak için taramayı minimum seviyede tutarak, yalnızca uçağın gövdesi ve kanat uçlarının taranmasını istemiş. Bunun sonucunda da tarama dışında kalan küçük engeller tespit edilemediğinden kendiliğinden düşen uçaklar belirdi.

GTA San Andreas'taki 20 yıllık 'tüyler ürperten' gizem çözüldü - 1. Resim

Vermej, "Buna ek olarak, uçaklar bazen oluşturulduktan hemen sonra bir miktar yükseklik kaybedebilirler çünkü başlangıç hızları yeterli kaldırma kuvveti oluşturamayabilir." diyerek, kısa bir süreliğine uçuşları tamamen kaldırmayı bile düşündüğünü açıkladı:

"Harita modelleri henüz yayınlanmadığında ek bir sorun oluştu. Çarpışmaları uçak oluşturulduktan sonra yüklenecekti. Bu sorunlar bazen uçakların kaçınılmaz bir uçuş yolunda oluşturulmasına izin veriyordu. Çarpışmaların farkındaydım ve kısa bir süreliğine uçuşları tamamen kaldırmayı düşündüm."

Kaynak: pcgamesn.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...