Tgrt Haber

Herkes Threads'e odaklanırken, sessizce büyüyor: X rakibi Bluesky'in kullanıcı sayısı açıklandı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
17 Kasım 2023 14:23 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 14:25
Herkes Threads'e odaklanırken, sessizce büyüyor: X rakibi Bluesky'in kullanıcı sayısı açıklandı
sosyal medya,,twitter

Elon Musk'un X'ine rakip olarak çıkan Bluesky uygulaması kullanıcı sayısını hızla artırıyor. Yapılan açıklamaya göre platform sadece iki ay gibi kısa bir sürede 1 milyon kullanıcı kazandı.

X (Twitter) kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey tarafından geliştirilen, merkezi olmayan sosyal medya platformu Bluesky, kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor.

2021 yılında kurulan Bluesky, 2023 Eylül ayı itibarıyla 1 milyon kullanıcı sayısını geride bırakmıştı. Aradan sadece iki ay geçtikten sonra şirket, 2 milyona ulaştığını duyurdu.

Bluesky ücretsiz mi? Teknik olarak evet, ancak her isteyen kullanamıyor. Çünkü uygulama kullanıma açıldığı günden beri 'davetiye sisteminden' vazgeçmedi. Sosyal ağı kullanmak isteyenler, Bluesky'ın internet sitesi üzerinden bekleme listesine adını yazdırarak, davet kodu talep edebilirler.

Uygulama, girişi zor olmasına rağmen iki ay gibi bir sürede kullanıcı sayısını 1 milyon artırmayı başardı. Bu durum, Bluesky'a yönelik talebin sürekli olarak arttığının göstergesi olarak kabul ediliyor. Ancak yine de önemli eksikleri var ve şirket bunları birer birer gidereceğine söz veriyor.

HERKESE AÇIK SİTE YOLDA

Örneğin Bluesky, dışa kapalı bir platform yani üyelerin paylaştığı gönderileri web tarayıcı üzerinden görüntüleyemiyorsunuz. Şirketin blog yazısında belirttiğine göre, bu ayın sonunda herkese açık web sitesinin kullanıma açılmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.

THREADS NE DURUMDA?

Bluesky sessiz sedasız büyümeyi sürdürürken, X'in bir diğer rakibi Threads ilk günkü popülerliğini kaybetmiş olsa da, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e göre kullanıcı sayısı 100 milyona yakın. Threads'i "milyarlarca kişilik bir açık konuşma uygulaması" olarak hayal ettiğini söyleyen Zuckerberg, iki yıl içinde bu hedefine ulaşmayı umuyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...