Tgrt Haber

Huawei Pocket 2: Dünyanın ilk dört kameralı katlanabilir telefonu tanıtıldı

22 Şubat 2024 15:05 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 15:05
Huawei Pocket 2: Dünyanın ilk dört kameralı katlanabilir telefonu tanıtıldı
Huawei,Pocket 2,katlanabilir akıllı telefon

Huawei'nin yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Pocket 2, kapak şeklinde katlanabilen yapısı ve dört kamerası ile dikkat çekiyor. Uydu bağlantı desteği, Full HD+ ekranı 16 GB'ye kadar RAM gibi özellikleriyle ön plana çıkan cihaz bugün tanıtıldı. İşte Huawei Pocket 2 özellikleri ve fiyatı...

Çinli teknoloji devi Huawei, en yeni katlanabilir akıllı telefon modeli Pocket 2'yi tanıttı. Kitap gibi yandan değil de üstten alta doğru katlanan bir forma sahip olan Pocket 2, aynı zamanda da kapağında dört kamera sunulan dünyadaki ilk katlanabilir model olma özelliği taşıyor.

HUAWEİ POCKET 2 ÖZELLİKLERİ

Huawei Pocket 2 özellikleri arasında ilk olarak, iç kısımda bulunan 6,94 inçlik katlanabilir LPTO OLED ekran (Full HD+) dikkat çekiyor. Ek olarak kapaktaki çift daireli simetrik tasarıma sahip kamera modülünün yanındaysa 1,15 inçlik dairesel bir ekran (340 x 340 piksel) yer alıyor.

Şirket akıllı telefonlarında kullandığı işlemciyi artık açıklamayı bırakmıştı. Bu sebeple Pocket 2'de bulunan işlemci modeli belirsiz ancak GSMArena'ya göre Mate 60 Pro'da da yer alan Kirin 9000S olabileceği tahmin ediliyor.

Huawei Pocket 2: Dünyanın ilk dört kameralı katlanabilir telefonu tanıtıldı - 1. Resim

12 GB RAM ile kutudan çıkan yeni Huawei amiral gemisi, 256 GB, 512 GB ve 1 TB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği sunuyor. Ayrıca bir de daha şık bir görünüme sahip olan ve 16 GB RAM + 1 TB depolama kombinasyonuyla sunulan "Pocket 2 Art" isimli özel modeli de mevcut.

Arka tarafta 50 Megapiksel ana kameraya ek olarak 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera + 8 Megapiksel telefoto lens + 2 Megapiksel hiperspektral kamera yer alıyor. Ön kamera ise 10,7 Megapiksel çözünürlük sunan bir ultra geniş açılı sensör olarak karşımıza çıkıyor.

Huawei'ye göre hiperspektral kamera UV yoğunluğunu tespit edebiliyor, bu da kullanıcıların derin güneş lekeleri gibi zararlı lekeleri tespit edebilecekleri anlamına geliyor.

Huawei Pocket 2: Dünyanın ilk dört kameralı katlanabilir telefonu tanıtıldı - 2. Resim

UYDU BAĞLANTI DESTEĞİ DE MEVCUT

Telefon, Çin uydu navigasyon sistemi Beidou aracılığıyla iki yönlü uydu mesajlaşmasını destekliyor. Pocket 2, şirketin portföyündeki önceki katlanabilir cihazlardan daha büyük olan 4.520 mAh batarya ile birlikte geliyor. Üstelik ilk kez 40W kablosuz şarj da var, kablolu ise 66W olarak açıklandı.

Telefon, kutudan HarmonyOS 4 ile birlikte çıkıyor ve kapak ekranın özelleştirilmesini sağlayan kolay ve sade bir kullanıcı arayüzü sunuyor. Ayrıca bildirimler için ve ana kamerayla selfie çekmek için ikinci ekran da kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.

HUAWEİ POCKET 2 FİYATI

Huawei, Pocket 2'yi gri, beyaz, mor ve siyah olmak üzere dört renkte sundu. Fiyatlar ise şu şekilde:

12GB RAM / 256GB depolama - 1044 dolar
12GB RAM / 512GB depolama - 1113 dolar
12GB RAM / 1TB depolama - 1252 dolar
16GB RAM / 1TB depolama - 1530 dolar

Huawei Pocket 2: Dünyanın ilk dört kameralı katlanabilir telefonu tanıtıldı - 3. Resim

Kaynak: GSMArena
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...