Tgrt Haber

Instagram CEO'su açıkladı: Etlketler görüntülemeyi arttırmıyor

20 Mart 2022 15:11 - Güncelleme : 20 Mart 2022 15:18
Instagram CEO'su açıkladı: Etlketler görüntülemeyi arttırmıyor

Popüler Instagram uygulamasında hasthag yani etiket, en sık kullanılan işlevler arasında. Peki hasthag gerçekten görüntülemeyi arttırıyor mu? İşte Instagram CEO'su konuya açıklık getiriyor...

Sosyal medya uygulamaları arasından en popüleri Instagram, geniş kullanıcı kitlesiyle dünyanın en çok kullanılan platformlarından biri. Günlük hayatın bir parçası haline gelen Instagram ile fotoğraf, video, story ve daha pek çok şeyi paylaşmak mümkün.

Ancak bazı kullanıcılar, özellikle paylaştığı bir şeylerin daha çok kullanıcı kitlesine ulaşmasını istiyor. İşte bunun için de etiket, yani hashtag kullanımı yaparak etkileşimi artırmayı amaçlıyor. Peki Instagram postlarında hashtag kullanımı etkileşimi gerçekten arttırıyor mu? 

INSTAGRAM CEO’SU CEVAPLADI

Instagram CEO’su Adam Mosseri, hashtag kullanımı hakkında konuştu. Mosseri, etiket kullanımının özellikle o etiketin bulunduğu gönderilerde görüntüleme arttırdığını belirtse de, görüntüleri arttırma ihtimalinin düşük olduğunun altını çizdi. 

Instagram CEO'su açıkladı: Etlketler görüntülemeyi arttırmıyor

Konuyla ilgili olarak bir kullanıcı, Instagram CEO’su Mosseri’ye, "etiketlerin görüntüleme sağlayıp sağlamadığı’’ sorusunu yöneltti. Buna cevap olarak Mosseri ise, ‘’  Pek sayılmaz. Bir gönderinin ne hakkında olduğunu anlamamıza yardımcı oluyorlar. Bu da gönderinin örneğin bir etiket sayfası gibi bir yerde görünmesinin daha muhtemel olabileceği anlamına geliyor. ‘’ dedi.  

‘’Ancak genel olarak, hayır, gönderileri daha fazla yaymaya çalışmak için etiketleri kullanmayı düşünmezdim. Bu yeni bilgi, kullanıcıların platformun tam olarak nasıl çalıştığı ve nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında oluşturdukları bilgi birikimine katkıda bulunuyor. ‘’ ifadelerini de sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...