Tgrt Haber

Instagram için ortalığı karıştıracak özellikler geldi: Grup Profilleri, Notlar ve dahası

14 Aralık 2022 12:00 - Güncelleme : 14 Aralık 2022 12:02
Görüntü kaynağı: Meta
instagram,teknoloji

Meta'nın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram için, birbirinden ilginç yeni özellikler duyuruldu. Grup Profilleri, Notlar ve dahası...

Görüntü kaynağı: Meta

Meta çatısı altında hizmet veren Instagram için, yepyeni özelliklerin duyurusu yapıldı. Bir süre önce çok tartışılan 'Notlar' özelliği bazı ülkelerde kullanılmaya başlarken, söz konusu özellik bugün itibariyle tüm dünyada sunulmaya başlandı.

Notlar'ın yanı sıra Meta, Instagram için farklı özelliklerin de duyurusunu yaptı. Buna göre popüler sosyal medya uygulamasına yeni Profil Grupları, BeReal kopyası olarak bilinen 'Candid Stories' gibi yeni özellikler ekledi.

INSTAGRAM, YENİ ÖZELLİKLERE KAVUŞTU

Meta'nın blog sitesinden yapılan duyuruya göre Instagram'a, 60 karaktere kadar metin ve emoji oluşturmaya imkân tanıyan 'Notlar' özelliği getirildi.

Instagram için ortalığı karıştıracak özellikler geldi: Grup Profilleri, Notlar ve dahası

Gelen kutunuzun üzerinde yer alan Notlar, düşüncelerinizi yazıp başkası tarafından görülmeyi mümkün kılıyor. 24 saatlik süre için ayarlanan Notlar'a, DM üzerinden de cevap verilebiliyor.

CANDİD STORİES

Uygulamaya eklenen bir diğer özellik ise 'Candid Stories'. Arkadaşlar arası bağlantıyı güçlü tutmaya çalışan Instagram, daha önce 'Sen de ekle' isimli bir özelliğini piyasaya sürmüştü. 

Instagram için ortalığı karıştıracak özellikler geldi: Grup Profilleri, Notlar ve dahası

Şimdi ise şirket, bir süredir testlerini gerçekleştirdiği BeReal'in kopyası olarak da bilinen 'Candid Stories' özelliğini kullanıma sunuyor.

Instagram için ortalığı karıştıracak özellikler geldi: Grup Profilleri, Notlar ve dahası

Bu özellik sayesinde siz ve arkadaşınız anlık olarak fotoğraf veya video çekip, birbirinizle paylaşabileceksiniz. Yeni özelliği kullanabilmek için Hikayeler'in kamerasından faydalanmak gerekiyor.

GRUP PROFİLLERİ

Instagram için duyurulan bir başka özellik ise 'Grup Profilleri'. Kullanıcılar bu özellik sayesinde gönderi ve hikayeleri, oluşturduğu Grup Profili ile  arkadaşlarıyla bağımsız olarak paylaşabilecek. 

Mevcut profile alternatif olarak geliştirilen özellik, grup üyelerini ekleyeceğiniz yeni bir profil seçeneği sunuyor. Oluşturduğunuz profilde paylaştığınız tüm içerikler, sadece eklediğiniz grup üyeleri tarafından görülebilecek. Bu, mevcut profile hiçbir şekilde yansımayacak.   

Yeni bir grup profili oluşturmak için + simgesine dokunup Grup Profilleri ögesini seçmek gerekiyor. Ancak özellik henüz Türkiye'de kullanıma sunulmadı.

Şu anda yeni özellikler herkese sunulmadı. Ancak Meta, önümüzdeki haftalarda güncellemenin tüm dünyaya ulaşacağını belirtti. 

 

Kaynak: Meta
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...