Tgrt Haber

Instagram sohbetlerinde yeni dönem: İşte gelen özellikler

01 Nisan 2022 09:40 - Güncelleme : 01 Nisan 2022 09:48
Instagram sohbetlerinde yeni dönem: İşte gelen özellikler

Sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram, kullanıcıların mesajlaşma deneyimini iyileştirecek birkaç yeni özelliğini kullanıma sundu. İşte uygulamaya eklenen yenilikler...


Sık sık güncellenen Instagram’a yeni özellikler gelmeye devam ediyor. Meta’ya ait sosyal medya platformu, kısa süre önce birkaç yeni özelliğe daha kavuştu. Instagram CEO’su Adam Mosseri, bu yıl hedeflerinin özellikle sohbet deneyimini iyileştirmek olacağını söylerken, görünüşe göre şimdi verdiği sözü tutuyor.

Kısa süre önce Instagram, DM için yeni özellikleri sunmaya başladığını duyurdu. Söz konusu özellikler ilk olarak yurt dışındaki kullanıcılara ulaşmaya başladı. Peki ne gibi değişiklikler yapıldı? 

INSTAGRAM DM’LERİNE YENİ ÖZELLİKLER EKLENDİ

Instagram’ın duyurusuna göre uygulamadaki DM işlevine yeni özellikler eklendi. Bunlardan ilki sohbet ekranına gitmeden kullanıcıya cevap verebilme. Normal şartlarda bir kişiden mesaj aldığınızda o kişinin sohbet ekranını açmanız gerekiyor. Ancak Instagram bu çileye bir son getirdi.

Instagram sohbetlerinde yeni dönem: İşte gelen özellikler

Kullanıcılar artık gelen kutusuna girmeden, yani ana sayfa ekranında dolaşırken bile cevap verebilecek. Bu, o an bulunduğunuz konumu korurken, aynı zamanda karşı tarafa da kolaylıkla cevap vermenizi sağlıyor.

Ana sayfadan direkt mesajlaşamaya ek olarak bir başka yenilik daha var. Bu da şarkı önizlemeleri. Instagram’ın duyurduğu yeni şarkı önizleme özelliği, Spotify, Apple ve Amazon Müzik ortaklığı sayesinde kullanıcılara 30 saniyelik kısa klipler oluşturmaya olanak tanıyacak. 

Instagram sohbetlerinde yeni dönem: İşte gelen özellikler

Yukarıdaki özelliklere ek olarak yine karşı tarafa gönderebileceğiniz yeni bir paylaşım seçeneği daha eklendi. Ana sayfada gezinti yapılırken artık gönderiyi birden fazla kişiye paylaşmak daha kolay. Uygulama açıkken gönderinin üzerine gelerek, altında yer alan paylaş butonuna uzun basın ve o gönderiyi aynı anda dört kişiye gönderin. Bu dört kişinin sıklıkla konuştuğunuz kişilerden oluşacağını da belirtmekte fayda var. 

Uygulamaya gelen son özellik ise tıpkı Messenger’da olduğu gibi sessizce mesaj göndermek. Bir kişiye bildirimsiz, yani sessizce mesaj yollamanız için; @silent komutunu girmeniz yeterli olacaktır. Şu anda dünya genelinde sunulmaya başlayan bu yenilikler, Türkiye’deki kullanıcılara da kademeler halinde ulaşmaya başladı. Yakında tüm kullanıcılar, Instagram’ın yeniliklerinden yararlanabilecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...