Tgrt Haber

Instagram'da tanımadığına istek gönderme tarih oluyor : Artık takip etme nedenini açıklamak gerekecek!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
21 Ocak 2024 14:48 - Güncelleme : 21 Ocak 2024 14:54
Instagram'da tanımadığına istek gönderme tarih oluyor : Artık takip etme nedenini açıklamak gerekecek!
meta,Instagram,sosyal medya

Meta, Instagram kullanıcılarının gizlilik ve güvenliğine odaklanan yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Artık istek atılmadan önce karşı tarafa amaç belirtilmesi gerekecek.

Son birkaç yıldır kullanıcıların gizlilik ve güvenliğine odaklanan Meta, Instagram için yorum ve mesajlara yeni filtreleme araçları getirdi. 

Yavaş yavaş takip isteklerine de müdahale etmeye başlayan teknoloji devi, tam da bununla ilgili çok önemli bir özelliği test sürecine aldı. Gelecek özellikle kullanıcılar artık takip isteği attığı karşı tarafa istek atma nedenini açıklamak zorunda kalacak.

INSTAGRAM'DA TAKİP İSTEKLERİNİ AZALTACAK YENİLİK YOLDA

Instagram’a gelecek yeni özellikleri paylaşan isim Alessandro Paluzzi’nin paylaşımına göre, Instagram, LinkedIn’de olduğu gibi takip isteği gönderenlerden bir neden belirtmelerini isteyecek. 

“Takip isteğinize eklemek için bir neden seçin. Bu, kişinin sizin kim olduğunuzu bilmesine yardımcı olur.” şeklinde bir ileti gösterilecek.

Instagram'da tanımadığına istek gönderme tarih oluyor : Artık takip etme nedenini açıklamak gerekecek!

Şu an için seçeneklerin ne olacağı, özel mesaj ekleme seçeneğinin bulunup bulunmayacağı belli değil. 

Yeni özellik, takip isteklerini bir nebze yavaşlatacaktır. Yakın zamanda eklenen DM isteği gönderme sınırı ile birlikte, profilini gizleyenlere faydası olacak bir özellik. Gizlilikten bahsetmişken, uygulamada okundu bilgileri devre dışı bırakılabilecek; bu özellik te şu anda test aşamasında.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...