Tgrt Haber

Instagram’ın sevilen kronolojik sıralama özelliği geri döndü

24 Mart 2022 11:52 - Güncelleme : 24 Mart 2022 11:55
Instagram’ın sevilen kronolojik sıralama özelliği geri döndü

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından Instagram, son olarak 2016 yılında piyasaya sürdüğü kronolojik sıralama özelliğini tekrardan getirdiğini duyurdu. Yeni özellik yakında dünyadaki tüm kullanıcılara sunulacak.

Sosyal medya uygulamalarından Instagram, yeni özelliklerle platformu çok daha iyi hale getirmeye devam ediyor. Meta’ya ait şirket sürekli olarak güncellemeler yaparak yeni özellikler eklerken, şimdi ise sevilen bir özelliğini daha yeniden platforma getirdiğini açıkladı.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, geçmişte uygulamada var olan kronolojik sıralamanın yeniden getirildiğini duyurdu. İşte Instagram’ın yeni özelliği hakkında bilinmesi gereken her şey…

INSTAGRAM KRONOLOJİK SIRALAMA NEDİR?

Kullanıcılar, Instagram’da takip ettiği kişilerin gönderilerini her zaman görmek istemez. Instagram ise son olarak 2016 yılında kullanıcıların filtreleme yapacakları seçenek eklemişti. Daha sonra uygulamadan kaldırılan filtreleme özelliği geri çekilmişti. Şimdi ise kronolojik sıralama uzun zamandan sonra yeniden geri döndü.

Instagram’ın sevilen kronolojik sıralama özelliği geri döndü

Favoriler’ ve ‘Takip Ediliyor’ olarak sınıflandırılan kronolojik sıralama, isimlerinden de anlaşıldığı üzere kullanıcıların takip ettiği kişileri iki farklı şekilde sıralamasına olanak tanıyor. Favori seçeneğinde 50 hesap için tercih yapma şansı bulunurken, takip ettikleriniz kısmında ise takip ettiğiniz herkesin gönderilerini görebilirsiniz. Her iki filtreleme özelliğinde de gönderiler, paylaşımın sırasına göre önünüze çıkacak.

Şu anda yurt dışındaki kullanıcılar için sunulmaya başlayan yenilik, önümüzdeki günlerde Türkiye’deki Instagram kullanıcılarına da gelecektir. Bu sayede sizler de kronolojik sıralamadan yararlanabileceksiniz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...