Tgrt Haber

iOS 15.4 ile güncellemeleri Wi-Fi olmadan indirmek mümkün olacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: https://9to5mac.com/2022/02/16/ios-15-4-beta-3-changes-features-video/
17 Şubat 2022 16:07 - Güncelleme : 17 Şubat 2022 16:31
iOS 15.4 ile güncellemeleri Wi-Fi olmadan indirmek mümkün olacak

Apple'ın beta olarak test ettiği ve önümüzdeki haftalarda piyasaya çıkarmaya hazırlandığı iOS 15.4 güncellemesi, yazılım yükleme konusunda önemli bir değişikliğe imza atacak.

Yeni büyük iOS güncellemesini piyasaya sürmeye hazırlanan Apple, beta kullanıcıları kapsamında iOS 15.4'ü test ediyor.

iPhone kullanıcıları için yeni özelliklerin sunulacağı iOS 15.4, pek çok anlamda değişikliğe sahip olacak. Bunlardan biri de yazılım güncellleme indirmeyle alakalı...

GÜNCELLEMELER 4G İLE İNDİRİLEBİLECEK

Söylentilere göre Apple, önümüzdeki ay düzenleyeceği etkinlik sonrası iOS 15.4'ü piyasaya sürecek. 8 Mar tarihinde iPhone SE 3 ve iPad Air 5 tanıtılması beklenirken iOS 15.4'te, akabinde piyasaya çıkacak.

Kısa süre önce geliştiriciler için Apple, iOS 15.4'ün yeni bir beta sürümünü yayınladı. Yayınlanan bu güncellemeyle birlikte yazılım güncellemelerini indirme işlevinde değişiklik yapıldı.

Daha önce iPhone'ların yazılım güncellemesini, Wi-Fi ve 5G dışında indirmek mümkün değildi. Ancak iOS 15.4 ile birlikte Apple bu ayara el attı. Beta sürümünde ortaya çıkan değişikliğe göre kullanıcılar artık, 4G ağlarını da kullanarak yazılım güncellemelerini indirebilecek. Bu, özellikle 5G olmayan ülkelerdeki kullanıcılar için faydalı olacaktır.

5G İLE GÜNCELLEME İNDİRME HER MODELİ KAPSAMIYOR

Apple, 5G ile güncelleme indirmeyi iPhone 12 ve iPhone 13 ile sınırlandırıyor. Dolayısıyla daha eski modeller için 5G ile yazılım indirmek mümkün değil. Neyse ki Apple, iOS 15.4 ile kolaylık sağlayarak güncellemeleri 4G üzerinden indirmeye de olanak tanıyacak.

Apple'ın beta kullanıcılarına sunduğu yeni özellik, iOS 15.3 beta3 sürümünde keşfedildi. Kullanıcı yeni bir güncelleme indirmek istediğinde cihazda artık "İndirmek için hücresel veriyi kullanmak ister misin ?" şeklinde bir uyarı çıkıyor.

Ayrıca Wi-Fi bağlantısının kesildiği durumlarda, hücresel veri üzerinden güncellemeye deam edilebileceğine dair bir uyarı daha bulunuyor. Bu uyarı da ''Ek kullanım ücreti uygulanacaktır'' şeklinde ortaya çıkıyor.

 

Kaynak: https://9to5mac.com/2022/02/16/ios-15-4-beta-3-changes-features-video/
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...