Tgrt Haber

iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
04 Kasım 2023 10:47 - Güncelleme : 04 Kasım 2023 10:47
iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik
ios 17.2 özellikleri,iphone güncelleme,apple

Apple, iOS 17'nin çıkışında ertelediği özellikleri iOS 17.2 sürümüyle kullanıma sunuyor. Aralık ayında yayınlanması beklenen yeni iPhone güncellemesi ile gelecek 10 özelliği sıraladık.

Apple, iOS 17.1 sürümünü ekim ayında yayınladı. iPhone 12'nin tartışma konusu olan 'yüksek radyasyon sorunu' başta olmak üzere birçok problemi ele alırken, iPhone ve iPad cihazlarına da önemli yenilikler getirdi.

Teknoloji devi firma odağını iOS 17.2 sürümüne çevirmiş durumda. MacRumors'un haberine göre yeni güncelleme aralıkta yayınlanacak. Kullanıcılar Ayarlar - Yazılım Güncelleme bölümünden kablosuz olarak indirebilecek ve yükleyebilecek. Peki iOS 17.2 özellikleri neler? İşte detaylar...

IOS 17.2 İLE 'GÜNLÜK' GELİYOR

Apple'ın haziran ayında düzenlediği WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılan 'Günlük' uygulaması, kullanıcıların anılarını metin, fotoğraf, müzik ve ses kaydı gibi çeşitli medya formatlarında kaydetmelerine imkan sağlıyor. Yayınlanması ertelenmişti, iOS 17.2 ile kullanıcılara sunulacak.

iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik

MÜZİKTE ORTAK LİSTE OLUŞTURULABİLECEK

iOS 17.1 ile Apple Müzik uygulamasına şarkıları favoriye ekleme imkanı geldi. iOS 17.2'nin yayınlanmasıyla favorilediğiniz şarkıları artık ayrı bir çalma listesinde görebileceksiniz. Ayrıca birden fazla kişinin bir listeye müzik ekleyip çıkarabileceği 'Ortak Playlist' özelliği de bu sürümde yer alacak.

iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik

Arkadaşınızın veya başka birinin, telefonunuzu ödünç alırken Apple Müzik önerilerinizi bozmasından bıktınız mı? iOS 17.2, bu sorunu ele alan Apple Müzik dinleme geçmişi için yeni bir odak filtresi sunacak. Bu filtre etkinleştirildiğinde, diğer kişinin şarkı seçimleri önerilerinizi etkilemeyecek.

EYLEM DÜĞMESİNE YENİ KISAYOL

iOS 17.2 ile iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'ta bulunan özelleştirilebilir eylem düğmesi, dil çevirisi için kullanılabilecek. Bununla birlikte, hava durumu ve saat uygulamaları için yeni widget seçenekleri de güncellemeyle gelen yenilikler arasında.

iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik

IMESSAGE DAHA GÜVENLİ HALE GELİYOR

Büyük bir dijital tehdit ile karşılaştığını düşünen gazeteciler, insan hakları aktivistleri ve devlet yetkilileri gibi kullanıcılar için iMessage İletişim Anahtar Doğrulaması, yalnızca istedikleri kişilerle mesajlaşabilecekleri ekstra bir güvenlik koruması sağlıyor.

iMessage İletişim Anahtar Doğrulamasını etkinleştiren kullanıcılar arasındaki konuşmalarda, devlet destekli bir saldırgan veya başka kötü niyetli bir aktörün, bulut sunucularını ele geçirip kendi cihazlarını konuşmalara gizlice dinlemeye sokması durumunda kullanıcılar uyarılıyor.

iOS 17.2 ile iPhone'a gelecek 10 özellik

Ek bir güvenlik katmanı olarak, iMessage İletişim Anahtar Doğrulamasını etkinleştiren kullanıcılar, iletişim bilgilerini yüzyüze, FaceTime veya başka güvenli bir çağrı aracılığıyla karşılaştırabilecek ve yalnızca istedikleri kişilerle iletişim kurduklarına emin olabilecekler. Bu özellik iOS 17.2 ile nihayet hayata geçiyor.

iOS 17.2'nin diğer yenilikleri arasında, iMessage üzerinden hızlı sticker tepkileri verme imkanı, Memoji karakterleri için bel, göğüs, omuz ve kol bölgelerini özelleştirme yeteneği ve Kişiler uygulamasında gökkuşağı renkli metin seçenekleri bulunuyor.

Kaynak: MacRumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...