Tgrt Haber

James Webb Teleskobu’ndan en net ‘Uranüs’ görüntüsü: Başka boyuta açılan bir portal misali…

19 Aralık 2023 15:35 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 15:35
James Webb Teleskobu’ndan en net ‘Uranüs’ görüntüsü: Başka boyuta açılan bir portal misali…
nasa,,James Webb Uzay Teleskobu

NASA'nın uzay teleskobu James Webb, Uranüs’ün bugüne kadarki en net görüntüsünü yakaladı. Dikkat çeken görüntü, gezegenin başka boyuta açılan portal gibi göründüğünü gösteriyor.

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), 2023 yılında Uranüs'ün ikinci görüntüsünü yakaladı. Fotoğraf çok sıradışı görünüyor ve daha çok başka bir boyuta açılan portalları olan fantastik bir hikayenin illüstrasyonuna benziyor. 

NIRCam kullanarak çekilen görüntü, JWS’nin de ne kadar üst düzey bir teleskop olduğunu gözler önüne serdi. Öyle ki Uranüs’ün detayları  ile yakalanması bunu açıkça gösteriyor.

URANÜS’ÜN HALKALARI EN NET HALİYLE GÖRÜNTÜLENDİ

James Webb Uzay Teleskobu (JWST) fırlatılışının yaklaşan ikinci yıldönümü Uranüs fotoğraflarıyla kutladı. Kanada Uzay Ajansı (CSA) ile birlikte aracı işleten NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), buzlu gezegen Uranüs'ün yeni bir görüntüsünü paylaştı. Yeni görüntüler önceki görüntülerden çok daha ayrıntılı olması açısından önemli.

James Webb Teleskobu’ndan en net ‘Uranüs’ görüntüsü: Başka boyuta açılan bir portal misali…

JWST, nisan ayında Uranüs’ü ilk defa görüntülemişti. Nisan ayında yayınlanan ilk görüntü, 1.4 ve 3.0 mikron kızılötesi dalga boylarında çekilen görüntülerden oluşan iki tonlu bir olaydı. Bu yeni görüntü, Uranüs’e çok daha eksiksiz bir genel bakış sağlamak için özellikle 2.1 ve 4.6 mikron olmak üzere ekstra dalga boylarını da sürece dahil ediyor.

JWST'nin yeni görüntüsü, Uranüs'ün yakalanması zor, soluk ve dağınık en iç halkası olan Zeta halkası da dahil olmak üzere gezegeni çevreleyen halkaları sergiliyor. Ayrıca kuzey kutup bulut örtüsünü, merkeze yakın beyaz lekeyi de görebilmek mümkün. 

Kaynak: NASA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...