Tgrt Haber

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
07 May 2024 11:33 - Güncelleme : 07 May 2024 11:45

Türkiye'nin savunma sanayii alanında en önemli projelerinden biri olan Milli Muharip uçak KAAN, ikinci uçuşunu dün başarıyla gerçekleştirdi. KAAN'ın nefesleri kesen uçuşundan yeni görüntüler geldi. İşte o anlar...

Hava kuvvetlerinin muharip uçak ihtiyacını karşılamak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan milli muharip uçak KAAN projesi tüm hızıyla devam ediyor. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen KAAN, İkinci uçuş da başarıyla tamamlandı.

İkinci uçuşunun gerçekleştiren KAAN, 14 dakika havada kalırken 10 bin feet irtifada 230 knot hıza ulaştı. İkinci uçuşun ardından test pilotları ve proje ekibi ile bir araya gelen SSB Başkanı Haluk Görgün, çok önemli mesajlar verdi.

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi - 1. Resim

"EVET HEYECANLIYIZ, AYNI ZAMANDA GURURLUYUZ"

Hem heyecanlı hem gururlu olduklarının altını çizen Görgün, "Türk havacılık tarihinin Türk savunma tarihinin önemli günlerinden bir tanesine daha şahitlik ettik. İnsanlı savaş uçağımız bugün ikinci uçuşunu yaptı, ilk uçuşunu 21 Şubat‘ta tamamlamıştı. İlk uçuşta uçuş öncesi planlanan uçuşu başarıyla gerçekleştirmişti. Bugün yine o ilk uçuş sonrası elde edilen veriler değerlendirildikten, analiz edildikten sonra ikinci uçuş hazırlıkları tamamlandı ve bu sabah da ikinci uçuşumuzu gerçekleştirdik" dedi.

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi - 2. Resim

"SONRAKİ UÇUŞLAR İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDECEK"

Yine ilk uçuş gibi çok başarılı bir uçuş olduğunu belirten Görgün, "Bu uçuşta da alınan veriler tüm ekip tarafından değerlendirilecek ve sonraki uçuşlar için hazırlıklar devam edecek" ifadelerini kullandı.

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi - 3. Resim

YENİ BOYALI HALİ İLE İLK UÇUŞUNU YAPTI

Yeni boyalı haliyle ilk uçuşunu yapan KAAN'ın teknik özellikleri arasında şunlar yer alıyor:

  • Maksimum seyir hızı: 1,8 Mach
  • İrtifa tavanı: 55 bin ft
  • Güç limitleri : +9g/-3,5g.
  • Dahili silah yuvası
  • Süperseyir kabiliyeti
  • Düşük radar izi
  • Çoklu görev profili
  • Hava-hava kabiliyeti Hava-kara kabiliyeti

KAAN ikinci uçuşunda nefesleri kesmişti... Yeni görüntüler geldi - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...