Tgrt Haber

Kamala Harris haklı çıktı: Bluetooth kulaklık tehlike saçıyor

11 Aralık 2021 16:53
Kamala Harris haklı çıktı: Bluetooth kulaklık tehlike saçıyor
teknoloji,kulaklık,airpods,kablosuz kulaklık,bluetooth kulaklık,kamala harris

"Bir politikacı Bluetooth kulaklık kullanmamalı" diyen ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris haklı çıktı. Siber güvenlik uzmanları, sosyal medyada bu çıkışı nedeniyle linç edilen Harris'i yeni kanıtlarla doğruladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı Kamala Harris, devlet görevlilerinin Bluetooth kulaklık kullanmamaları gerektiğini söylemişti. Bu açıklamasının ardından politikacı sosyal medyada eleştiri oklarının hedefi oldu. Hatta Harris’in eski yardımcıları, 'teknoloji konusunda paranoyak' eleştirilerini yöneltti.  

Aslında her şey Politico'nun Pazartesi günü yaptığı bir haberle başladı. Haberde, teknolojiye karşı olduğu iddia edilen Harris'in kablolu kulaklıklarla görüntülendiği birkaç fotoğraf yayımlandı. Haber, güvenlik riski oluşturduğu konusundaki ısrarı nedeniyle Harris’i "Bluetooth fobisi" ile suçladı. Ancak politikacının haklı olduğu ortaya çıktı.

BLUETOOTH KULAKLIKLARDAKİ BÜYÜK TEHLİKE!

Çok sayıda siber güvenlik uzmanı, Bluetooth'un arkaik güvenlik protokollerine dayandığına dikkat çekti. Uzmanlar, bilgisayar korsanlarının ‘Bluesnarfing’ adı verilen sistemle bir cihaza veri gönderilebileceğini ortaya çıkardı. Üstelik bu durum sadece bir varsayım değil. 

Kamala Harris, canlı yayınlarda kablolu kulaklıklarıyla dikkat çekmişti.

Mevcut ve önceki siber güvenlik açıklarını gösteren CVE Programında, veri ve cihazları tehlikeye atmak için kullanılan 450'den fazla Bluetooth tabanlı açık listelendi. Böylece teknoloji kullanımı konusunda temkinli davranan Harris’in aslında haklı olduğu anlaşıldı.  

Bu arada, Bluetooth tabanlı pek çok saldırı türü bulunuyor. Bunlar arasında DoS saldırıları en bilindik yöntemlerden. Ayrıca işlemci yanıt veremeyecek duruma gelene kadar bir telefonu bağlantı istekleriyle bunaltan saldırılar mevcut. Bu tür saldırılar daha önce hem Android hem de Apple cihazlarını etkiledi. Bununla birlikte, iPhone'ların daha güvenli bir Bluetooth uygulamasına sahip olduğu düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...