Tgrt Haber

Kış Kartalı Harekatı'na katılan F-16'larda füze detayı! MSB görüntüleri paylaşmıştı

04 Şubat 2022 13:36 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 14:20
Kış Kartalı Harekatı'na katılan F-16'larda füze detayı! MSB görüntüleri paylaşmıştı

Türkiye'nin terör örgütlerine karşı başlattığı Kış Kartalı Harekatı'nda F-16'ların hava hedefler için kullanılan füzeleri taşıması dikkat çekti. Bu durum, 'olası düşman uçaklar' tehdidine karşı önlem şeklinde yorumlandı.

Türkiye özellikle karada ve havada terör örgütlerine göz açtırmıyor. Mehmetçik PKK ve YPG’ye karşı art arda operasyonlar düzenledi.

Terör örgütü PKK-YPG'ye Irak ve Suriye'de son dönemin en büyük operasyonlarından biri gerçekleşti. Kış Kartalı Harekatı'nda savaş uçakları, silahlı insansız hava araçları peş peşe havalandı.

3 FARKLI BÖLGEDE OPERASYON

10 bin metre yükseklikten 400 kilometrekarelik alan içindeki 1500 hedefi aynı anda tespit edebilen uçaklar da onlara eşlik etti.

Kış Kartalı Harekatı'nda 3 farklı bölgede 80'e yakın sığınak, mağara, tünel ve karargah imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı'nın Kış Kartalı Harekatı'na ilişkin paylaştığı görüntülerde F-16'ların hava hedefler için kullanılan füzeleri taşıması dikkat çekti.

F-16'LAR DÜŞMAN UÇAKLARINI VURACAK FÜZELERLE UÇTU

CNN TÜRK'ün haberine göre; onlarca uçağın katıldığı bu tür devasa operasyonlarda terör hedeflerini vuran savaş uçakları, SİHA'lar ve tanker uçaklarını korumak için ayrıca F-16'lar görevlendiriliyor.

Bunun yanı sıra terör hedeflerini bombalayan uçaklar da kendilerini korumak için havadan havaya etkili olan bu tür füzeleri taşıyabiliyor. Bir başka ifadeyle Türk Silahlı Kuvvetleri terör operasyonlarını "olası düşman uçaklar" gibi her türlü tehdidi hesaplayarak gerçekleştiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...