Tgrt Haber

Apple'ın yeni güncellemesinde hata: Bataryayı hızla tüketiyor

31 Ocak 2022 09:20 - Güncelleme : 01 Şubat 2022 22:50
Apple'ın yeni güncellemesinde hata: Bataryayı hızla tüketiyor
teknoloji,,apple,,macos,

Teknoloji devi Apple, bu hafta başında masaüstü kullanıcıları için macOS Monterey 12.2 güncellemesini piyasaya sürdü. Ancak yazılım güncellemesini yükleyen bazı Mac kullanıcıları, pil sorunları yaşadığını bildirdi.

Güncellemeler genellikle hata düzeltmeleri ve çeşitli yeni özellikler sunarken bazen yeni hatalara neden olur. ABD merkezli teknoloji üreticisi Apple’ın cihazlarına gönderdiği güncellemelerde de bu durum sık sık yaşanıyor. 

Apple’ın Mac kullanıcıları için yayınladığı macOS Monterey 12.2 güncellemesi, görünüşe göre, Bluetooth aksesuarlarının bilgisayarları sık sık uyandırması nedeniyle uyku modunda aşırı pil tüketimine yol açıyor. 

MACOS 12.2 HATA İLE GELDİ

Son birkaç gün içinde MacRumors Forums, Reddit ve Twitter'daki kullanıcılar bu sorunu yaşadığını bildirdi. Ancak ne kadar yaygın olduğu belli değil. Kullanıcılar, macOS 12.2 güncellemesi sonrası gece uyku modundayken Mac'lerinin pil ömrünün yüzde 100'den yüzde 0'a düştüğünü söylüyor. Sorun, hem Intel tabanlı Mac'leri hem de M1 tabanlı Mac'leri etkiliyor gibi. 

Apple'ın yeni güncellemesinde hata: Bataryayı hızla tüketiyor

Kullanıcılar, Bluetooth’u devre dışı bırakınca veya tüm Bluetooth aksesuarlarının Mac ile bağlantısını kesince sorunun düzeldiğini açıkladı. Ancak bu ideal bir çözüm değil. Apple, macOS 12.3'ün ilk beta sürümünü bu haftanın başlarında yayınladı. Ancak bu sürümün sorunu çözüp çözmediği henüz belli değil. macOS 12.3’ün bütün kullanıcılara sunulması için bir süre beklemek gerekiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...