Tgrt Haber

Meğer çok farklıymış... Meta, Threads logosunun anlamını açıkladı

10 Temmuz 2023 14:13 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 14:18
Meğer çok farklıymış... Meta, Threads logosunun anlamını açıkladı
threads logo,instagram,,facebook

Threads uygulamasındaki logo, genellikle e-posta adreslerinde gördüğümüz "@" işaretine benziyor. Fakat logonun bambaşka bir anlamı olduğu ortaya çıktı.

Meta'nın Threads platformu, yayınlanmasından bu yana teknoloji dünyasının bir numaralı gündemi haline geldi. Uygulamanın en çok konuşulan yönlerinden biri de, "@" işaretine benzeyen logosu oldu.

Genellikle elektronik posta adreslerinde gördüğümüz bu simge Threads ile özdeşleşti. Ancak Instagram'ın Başkanı Adam Mosseri'ye göre, Threads'in logosu tam olarak "@" sembolünü temsil etmiyor.

Mosseri, Threads logosunun anlamını açıklayan bir gönderi yayınladı. Logonun, bir kişinin kullanıcı adını, bireysel bağımsızlığını ve sesini temsil eden klasik internet sembolü olan "@"den türetildiğini söyledi.

"Bir ileti dizisi başladığında oluşan döngüyü yansıtan kesintisiz bir çizgi" şeklinde ifade edilen logo, bir "Thread"in yani "Konu"nun başladığında döngü halinde sürekli devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca Mosseri'ye göre Threads'in logosu, Instagram'ın modern ve şık görünen sans serif yazı tipiyle tasarlandı.

TAMİL ALFABESİNDEN ÜRETİLDİ

Meta, Threads logosunun Tamil alfabesinden esinlendiğini belirtti. Ağırlıklı olarak Hindistan ve Sri Lanka'da yaşayan Tamiller tarafından konuşulan Tamil alfabesi, 12 sesli harf ve 18 ünsüzden oluşuyor. Aynı zamanda benzersiz ve karmaşık harf formlarıyla biliniyor.

Threads logosu Tamilce dilinde (ma) olarak telaffuz edilen bir ünsüz olan "ம" harfine dayanıyor. İçinden dikey çizgi geçen bir daireden oluşan bu harf, Threads logosuna benzerliğiyle dikkat çekiyor. Öte yandan logonun, "ம" harfinin temiz ve modern bir şekilde basitleştirilmiş hali olduğu belirtiliyor.

Meğer çok farklıymış... Meta, Threads logosunun anlamını açıkladı

Instagram Başkanı Adam Mosseri, logonun Ryan O'Rourke ve Jez Burrows tarafından tasarlandığını belirterek şöyle dedi:

"Threads logosu, Instagram Sans'ta, birinin kullanıcı adını emsil eden "@" sembolünden esinlenerek tasarlandı. Tasarımı Ryan O'Rourke ve Jez Burrows tarafından yapıldı. Threads başladığında uygulamada görülen döngüden esinlenerek, tek bir kesintisiz çizgidir."

100 MİLYON KULLANICIYA ULAŞTI

Threads, bir haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma sunulmasının ardından bu sayının daha fazla artacağı düşünülüyor. Meta, Threads'in gizlilik politikası konusundaki anlaşmazlık nedeniyle uygulamayı AB'de yayınlayamamıştı.

Kaynak: Gizchina, Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Gizchina
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...