Tgrt Haber

Meta, Snapchat'i bitirecek planını açıkladı

02 Şubat 2022 17:40 - Güncelleme : 02 Şubat 2022 17:41
Meta, Snapchat'i bitirecek planını açıkladı

Meta, Snapchat’i bitirme planını ortaya çıkardı. Teknoloji devi, Facebook, Instagram ve WhatsApp’a 3D avatarları getiriyor.

Meta, 'metaverse' yani sanal evrene dönüşme planlarının bir parçası olarak Instagram, Facebook ve Messenger'da Snapchat’in Bitmojisine benzer çizgi film avatarlarının tanıtımını yaptı.

Mark Zuckerberg'in şirketi, ABD, Kanada ve Meksika'daki kullanıcılar için Instagram Hikayeleri, Instagram doğrudan mesajları (DM), Facebook ve Messenger'da 3D avatarları kullanıma sunduğunu duyurdu.

INSTAGRAM, WHATSAPP, FACEBOOK'A 3D AVATAR

DailyMail’in aldığı bilgiye göre, Facebook ve Facebook Messenger'da bu avatarlar daha önce 2D idi ancak artık 3D'ye (3 boyutlu) dönüştü. Yani, Facebook kullanıcılarının Facebook profil resimlerinde, yorumlarında, çıkartmalarında, hikayelerinde ve daha fazlasında üç boyutlu sanal resimleri artık görünecek.

Meta, Snapchat'i bitirecek planını açıkladı

Yeni 3D avatarlar daha gerçekçi ifadelere, yüzlere, ten renklerine ve işitme cihazları gibi 'yardımcı cihazlar' ekleme seçeneğine sahip. Meta'nın avatarları, geçtiğimiz yaz Snapchat’te kullanıcıların kendilerini temsil etmek için oluşturdukları 3D Bitmoji'ye benziyor.

Meta'nın bu hareketi, Snapchat'i bitirme planı olarak algılandı ve medyada büyük yankı uyandırdı. Bilindiği üzere, sosyal medya şirketleri birbirlerinin özelliklerini sık sık kopyalayarak rekabeti artırıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...