Tgrt Haber

Meta'dan büyük adım: WhatsApp ve Instagram birleşiyor, yeni özellikten ilk ekran görüntüsü geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: WABetaInfo
04 Aralık 2023 10:45 - Güncelleme : 04 Aralık 2023 10:45
Meta'dan büyük adım: WhatsApp ve Instagram birleşiyor, yeni özellikten ilk ekran görüntüsü geldi
whatsapp,meta,instagram,sosyal medya

Sosyal medya devi Meta, kullanıcılarının WhatsApp uygulamasından ayrılmadan Instagram hesaplarında hikaye paylaşabilecekleri bir özellik geliştiriyor.

Meta, sahibi olduğu Instagram, WhatsApp ve Facebook uygulamalarını birleştirme planı kapsamında kritik bir adım atmaya hazırlanıyor. Instagram'dan Facebook'ta paylaşım yapma özelliğine benzer şekilde, artık WhatsApp üzerinden sosyal medya hesaplarınızda hikaye paylaşabileceksiniz.

Yeni özellikten ilk ekran görüntüsünü, WhatsApp'ın geliştirme aşamasında olduğu yenilikleri piyasaya sürülmeden önce açığa çıkarmasıyla tanınan WABetaInfo sitesi paylaştı.

WHATSAPP'TA INSTAGRAM HİKAYE DÖNEMİ BAŞLIYOR

WABetaInfo, WhatsApp'ın "2.23.25.20" kodlu Android beta sürümünde, kullanıcıların WhatsApp hesaplarını Instagram hesaplarına bağlayabilecekleri bir özelliğin var olduğunu söyledi. İsteğe bağlı olarak sunulacak bu özelliğin çalışma mantığı ise çok basit:

Kullanıcı, Ayarlar - Gizlilik - Durum bölümündeki Instagram logosuna tıkladığında, Instagram hesabıyla giriş yapabileceği bir ekran açılacak. Buraya sosyal medya platformundaki kullanıcı bilgilerini girip 'Tamam'a bastıktan sonra WhatsApp ile Instagram hesaplarınin birleşimi tamamlanacak.

Meta'dan büyük adım: WhatsApp ve Instagram birleşiyor, yeni özellikten ilk ekran görüntüsü geldi

Ardından WhatsApp'ta durum paylaşırken, aynı hikayeyi Instagram'a gönderme seçeneği kullanıma açılacak. Bu sayede, her iki platformda da aynı hikayeyi paylaşmak istediğiniz zamanlarda, bu işlemi tek bir yerden halledebileceksiniz. Aynı seçenek Facebook için de kullanılabilecek.

BU ÖZELLİĞİN YAPILMA AMACI NE?

Kullanıcıların WhatsApp durum güncellemelerini doğrudan Instagram'da paylaşmalarına izin vermek, durumlarını birden fazla platformda güncelleme sürecini geliştirir. Kullanıcılar, WhatsApp ve Instagram'da ayrı güncellemeler oluşturmak ve yayınlamak zorunda kalmak yerine, eylemi tek bir adımda gerçekleştirebilecekler.

Bu entegrasyonun kazandığı verimlilik, kullanıcıların her iki platformda da izleyicileriyle daha zahmetsizce etkileşim kurmalarını sağlayacak.

Kaynak: WABetaInfo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...