Tgrt Haber

Meta'nın artırılmış gerçeklik gözlüğü geliyor: Ray-Ban'dan daha gelişmiş olacak

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
28 Şubat 2024 14:06 - Güncelleme : 28 Şubat 2024 14:06
Meta'nın artırılmış gerçeklik gözlüğü geliyor: Ray-Ban'dan daha gelişmiş olacak
meta ar gözlük,akıllı gözlük,artırılmış gerçeklik

Meta'nın sonbaharda düzenleyeceği etkinlikte tanıtılması planlanan Orion adlı artırılmış gerçeklik (AR) akıllı gözlüğün, Ray-Ban Meta Smart Glasses ve Meta Quest'ten farklı olarak "gerçek" AR özellikleri sunacağı iddia edildi.

Meta'nın bir çift artırılmış gerçeklik (AR) temelli akıllı gözlük üzerinde çalıştığı uzun zamandır söyleniyordu ve bu yılın sonlarına doğru nihayet cihaza göz atma şansımız olacak.

İsimsiz Meta kaynaklarına atıfta bulunan bir Business Insider haberi, şirketin bu sonbaharın sonlarında düzenleyeceği Meta Connect etkinliğinde bir çift "gerçek" AR akıllı gözlüğün tanıtımını yapmayı planladığını iddia ediyor.

META AR GÖZLÜK 'ORİON' ADIYLA BİLİNİYOR

Dahili olarak "Orion" kod adıyla anıldığı belirtilen gözlük, yakın zamanda piyasaya sürülen Ray-Ban Meta Smart Glasses'tan ve Meta Quest gibi karma gerçeklik başlıklarından ayrı bir ürün olacak.

Bilindiği üzere Meta'nın Ray-Ban ile ortaklaşa geliştirdiği akıllı gözlükler, bazı yapay zeka özellikleri ve bir kameraya sahip olsa da herhangi bir görsel AR unsuru içermiyor. Meta Quest başlıkları ise öncelikli olarak VR oyunları ve bir avuç karma gerçeklik deneyimi sunan uygulama için kullanılıyor.

Yeni çıkacak Orion gözlükleri ise teknolojik olarak daha gelişmiş olsa da, ne gibi özellikler sunacağı henüz net değil. Öte yandan raporda Meta'nın şirket içerisindeki bazı çalışanlarının gelişmiş prototipler üzerinde deneyler yaptığı belirtiliyor.

HEMEN SATIŞA ÇIKMAYACAK

Bununla birlikte "Orion" akıllı gözlük hemen satışa hazır değil. Business Insider, cihazın Meta Connect'te demosunun yapılacağını ancak halka açık olmayacağını öne sürdü. Geçen yıl The Verge'den Alex Heath da şirketin gözlüğün "dahili" lansmanını 2024 yılında planladığını ve 2027 yılında satışa sunacağını iddia etmişti.

O tarihten önce, 2025 yılında üçüncü nesil Ray-Ban akıllı gözlüklerin piyasaya çıkacağı ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...