Tgrt Haber

Microsoft Edge’den, Google Chrome’a çelme takacak yenilik!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
24 Şubat 2023 10:00 - Güncelleme : 24 Şubat 2023 12:26
Microsoft Edge’den, Google Chrome’a çelme takacak yenilik!
microsoft edge,teknoloji,chrome

Microsoft’un hızla büyüyen internet tarayıcısı Microsoft Edge, Chrome’a çelme takacak önemli bir özellikle güncellendi.

Google Chrome, hız ve arayüz bakımından iyi olması nedeniyle yıllardır kullanıcıların ilk tercihi arasında. Chrome’a yaklaşan birden fazla rakip bulunurken, Microsoft Edge bunlar arasında en iddialı ikinci tarayıcı olarak zorlu rakibini takip ediyor.

Sürekli gelişen ve güncellenen Edge tarayıcısı, son olarak 110. Sürümüne yükseltildi. Microsoft, bu güncellemeyle arayüzde iyileştirmelerin yanı sıra, önemli bir özelliği daha tarayıcıya ekledi.

EDGE TARAYICISINA YERLEŞİK VPN ÖZELLİĞİ

Chrome’un yerleşik olarak bir VPN’e sahip olmaması sık sık eleştirilen konular arasında. Microsoft ise, rakibinin bu alanda önüne geçecek bir adım attı ve yerleşik olarak VPN’i Edge’ye entegre etti.

Genelde uzantı yoluyla Chrome gibi tarayıcılara VPN eklemek mümkünken, Edge bunu yerleşik, yani varsayılan olarak tarayıcıya getirdi.

Microsoft Edge’den, Google Chrome’a çelme takacak yenilik!

Ancak VPN’in Edge’ye gelmesinin asıl amacı IP adresini değiştirmek veya başka bir sunucuya bağlanarak engelleri aşmak değil. Microsoft’un bu hamlesindeki asıl amacı tamamen kullanıcının güvenliğiyle ilgili.

Hizmet, uygulama içerisinde bir kullanıcının alanındaki sunucuyu otomatik olarak seçiyor. Burada genel ağlar güvenli hale getirilerek riskler en aza indirilmiş oluyor. Başka bir deyişle özelliği yalnızca gizliliğinizi korumak için kullanabilirsiniz.

Edge’e eklenen yerleşik VPN özelliği, "Seçilen Siteler", "Optimize Edilmiş" ve "Tüm Siteler" dahil olmak üzere üç modu destekliyor. Bu mod, kullanıcıların VPN tarafından korunmak istedikleri internet sitelerini özgürce seçmesine olanak tanıyor.

Şu anda Microsoft Edge’in VPN özelliği 110. Sürümde kullanıma sunuldu. Fakat bu özellik kademeler halinde dağıtıldığı için herkeste görünmeyebilir. 

Güncellendi: 24.02.2023, 10.00

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Esesli24 Şubat 2023 09:38

Edge tarayıcısını sevmeye başladım ama eklediği özellikler operada yıllardır var olan özellikler, o yüzden fazla heyecan yapmaya gerek yok

Sonraki Haber Yükleniyor...