Tgrt Haber

Microsoft, tepki çeken Recall özelliğinin çıkışını erteledi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
14 Haziran 2024 12:34 - Güncelleme : 14 Haziran 2024 12:34
Microsoft, tepki çeken Recall özelliğinin çıkışını erteledi

Microsoft, kullanıcıların bilgisayarlarındaki içerikleri fotoğrafik hafızayla hatırlamasını sağlayacak yapay zeka özelliği Recall'ın çıkış tarihini gizlilik endişeleri nedeniyle belirsiz bir tarihe erteledi.

Microsoft​, kullanıcıların bilgisayarlarında yaptıkları her şeyin ekran görüntüsünü alan yapay zeka​ özelliği Recall'ın çıkış tarihini ertelediğini duyurdu.

"Bilgisayarınızda yaptığınız her şey için fotoğrafik bir hafıza" olarak duyurulan Recall, bilgisayarınızda gördüğünüz içerikler arasında arama yapmanıza ve bunu haftalar öncesine götürmenize olanak tanıyacaktı fakat gizlilik endişeleri nedeniyle kullanıcılardan tepki seli gelmişti.

'WINDOWS RECALL' 18 HAZİRAN'DA ÇIKMAYACAK

Daha önce Microsoft, Recall'ın kullanıcıların isteyip istemediklerine bakılmaksızın açık olarak gelmesi kararından vazgeçmişti ve özelliğin isteğe bağlı olmasını kararlaştırmıştı. Şimdi ise özelliğin 18 Haziran'daki çıkışını belirsiz bir tarihe erteledi.

Microsoft, tepki çeken Recall özelliğinin çıkışını erteledi - 1. Resim

RECALL SADECE WINDOWS INSIDER KULLANICILARINA AÇILACAK

Microsoft, güncellenen bir blog yazısında, "Recall'ın sürüm modelini, deneyimin kalite ve güvenlik konusundaki yüksek standartlarımızı karşıladığından emin olmak için Windows Insider topluluğunun uzmanlığından yararlanacak şekilde ayarlıyoruz" ifadesini kullandı.

Açıklamada, Recall Windows Insider Programında kullanıma kullanıma sunulduğunda, önizlemenin nasıl edinileceğine ilişkin ayrıntıların yer aldığı bir blog yazısı yayınlayacağını sözlerine ekledi.

Bu da Recall'ın başlangıçta Windows Insider'lara ya da "Copilot+ PC" tabanlı bilgisayar satın alanlara bile sunulmayacağı anlamına geliyor., Microsoft, Recall'ın güvenlik iyileştirmelerini test etmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu kabul etti.

Kaynak: The Verge

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...