Tgrt Haber

Microsoft yöneticisi 'Windows Phone' pişmanlığını dile getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
25 Ekim 2023 10:45 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 10:46
Microsoft yöneticisi 'Windows Phone' pişmanlığını dile getirdi
satya nadella,windows phone,microsoft telefon

Microsoft'un tepe yöneticisi Satya Nadella, şirketin mobil işletim sistemi Windows Phone'u sonlandırmasını yıllar sonra değerlendirdi. Nadella, hayatında aldığı en zor kararlardan biri olduğunu belirterek, bundan pişmanlık duyduğunu vurguladı.

Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, şirketin mobil stratejileri konusunda alınan kararlara dair pişmanlığını dile getiren açıklamalar yaptı. Nadella, geçtiğimiz günlerde Business Insider ile yaptığı röportajda, Microsoft'un mobil pazarındaki çalkantılı geçmişine dair açıklamalarda bulundu.

Nadella, 2014 yılında CEO olarak göreve başladıktan sadece bir yıl sonra Microsoft, Nokia'nın telefon bölümünden 7,6 milyar dolarlık bir zarar yazarak mobil pazardan büyük bir geri çekilme işaret etmişti. Ancak şimdi, Nadella, bu dönemdeki stratejik kararların daha iyi yönetilebileceğini kabul ediyor.

'WİNDOWS PHONE'U DEVAM ETTİREBİLİRDİK' İMASI

Kendisine tarih boyunca yaptığı en büyük hatalardan birini sorduklarında Nadella, şu sözleri söyledi:

"İnsanların çok konuştuğunu düşündüğüm ve benim de CEO olduğumda verdiğim en zor kararlardan biri, o dönemde mobil telefon pazarından çıkmamızdı. Geriye dönüp baktığımda, belki de PC'ler, tabletler ve telefonlar arasındaki bilgi işlem kategorisini yeniden keşfederek bunu çalıştırmanın yolları olabileceğini düşünüyorum."

Nadella bu itirafıyla, Windows Phone yazılımını sonlandırmalarından pişman olduğunu söylerken, aynı zamanda Microsoft'un mobil stratejilerine yönelik eleştirilere de kulak vermiş oluyor. Daha önce Microsoft kurucusu Bill Gates ve eski CEO'su Steve Ballmer bu konuda pişmanlığını dile getirmişti.

Microsoft, Windows Phone'u kapattıktan sonra Android destekli Surface Duo ve Surface Duo 2 gibi ürünlerle telefon pazarında yer edinmeye çalıştı ancak her iki cihazın da Samsung, Google ya da Apple gibi rakiplerinin ürünleri karşısında sönük kaldığı değerlendiriliyor.

Bu arada teknoloji devi firma, son dönemde mobil sektörde odağını yazılım tarafına kaydırmış durumda. Android ve iPhone telefonları Windows'a bağlamak için geliştirilen Phone Link uygulaması ile mobil Office uygulamalarını Samsung'un telefonlarına önceden yüklemek için kurulan iş birlikleri örneklerin başında geliyor.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...