Tgrt Haber

Microsoft'un sohbet robotu Copilot'a Android'de beklenen özellik

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
27 Şubat 2024 10:07 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 10:07
Microsoft,Copilot,Android

Microsoft'un Copilot uygulamasının beta sürümü, kullanıcılara cihazlarında varsayılan dijital asistan olarak ayarlayabilme özelliğini sağlıyor.

Microsoft'un Aralık 2023'te tanıtılan Copilot uygulaması, Android platformunda bir dizi kullanışlı yapay zeka destekli özellik sunarak kullanıcıların ilgisini çekti. Microsoft şimdi ise uygulamanın beta sürümünü (sürüm 27.9.420225014) piyasaya sürerek yeni bir özelliği kullanıcılara tanıttı.

En dikkat çekici yenilik, Copilot'u kullanıcıların cihazlarında varsayılan dijital asistan olarak ayarlayabilmelerini sağlayan özellik oldu. Bu sayede kullanıcılar, sadece ana ekran/güç düğmesine uzun basarak veya ekrandaki köşeden çapraz kaydırma yaparak Copilot'a anında erişim sağlayabiliyorlar.

Microsoft Copilot kullanıcıları uygulamayı kullanabilmek için açmak zorunda kalıyordu. Daha hızlı bir şekilde erişmenin yolunu arayan kullanıcılar, bu özellikle birlikte istediklerine kavuşmuş oldu.

COPİLOT'UN BAZI EKSİKLERİ DE VAR

Ancak Copilot'un diğer dijital asistanlardan biraz geride kaldığı belirtiliyor. Google Assistant/Gemini ve Bixby gibi rakiplerinin aksine Copilot, ekran içeriğini analiz ederek içeriğe özel işlevler sunma yeteneğine sahip değil. Ancak bu eksikliğin Microsoft'un gelecekteki güncellemelerle kapatılacağı ifade ediliyor.

Microsoft'un sohbet robotu Copilot'a Android'de beklenen özellik - 1. Resim

Copilot'un Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ve tabletlerde varsayılan dijital asistan olarak ayarlanabilmesi için kullanıcılar, Ayarlar » Cihaz Yardım Uygulaması veya Varsayılan Dijital Asistan Uygulaması bölümüne giderek Copilot'u seçebilirler.

Burada sadece Copilot'un değil, aynı zamanda telefonda yüklü olan Bixby Voice, Google vb. uygulamaların da seçilebileceğini belirtmekte fayda var.

Kaynak: SamMobile
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...