Tgrt Haber

Milli Muharip uçak hakkında yeni gelişme: Alternatif motor üretimi yapılacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TurDef
23 Mart 2022 16:58 - Güncelleme : 23 Mart 2022 18:54
Milli Muharip uçak hakkında yeni gelişme: Alternatif motor üretimi yapılacak

Türkiye'nin 2023'de motor çalıştırması beklenen Milli Muharip uçağı konusunda yeni bir gelişme daha yaşandı. Savunma Sanayii Bakanı İsmail Demir, MMU'un motoru hakkında açıklamalarda bulundu.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Katar’da düzenlenen DIMDEX fuarında Milli Muharip Uçak hakkında konuştu. Soruları cevaplayan Demir, MMU için alternatif ve yerli motor için adımlar atıldığını belirtti.

2023 yılında motor çalıştırması beklenen Milli Muharip uçağın ilk prototipinde, F110 motorları kullanılacak. Ancak Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, F110’a alternatif olacak başka bir motor üzerinde çalışıldığının altını çizdi.

MİLLİ MUHARİP UÇAK HAKKINDA YENİ GELİŞMELER

Milli Muharip uçak için alternatif motor çalışmalarına başlandığını ifade eden Demir, söz konusu motorların, projede yaşanan olası bir sıkıntının önüne geçebileceğini, ayrıca yerli motor gelene kadar 2 prototipe güç verebileceğini belirtti. Bilindiği üzere Milli Muharip uçağın prototip aşamasında temel olarak F-16 uçaklarına güç veren F110 motorlar kullanılacak. 

Milli Muharip uçak hakkında yeni gelişme: Alternatif motor üretimi yapılacak

Buna ek olarak İsmail Demir, iki farklı yerli motor için yeterli finansman sağlanamayacağını; TRMotor, Rolls-Royce, Kale, Pratt & Whitney ve TEI gibi şirketlerin de tek bir proje altında iş yürütmesi gerektiğinin altını çizdi. Rolls-Royce, geçmiş dönemde TRMotor ile iş birliği yapmaktan çekiniyordu. Ancak Savunma Sanayii Başkanı Demir, böyle bir şeyin şu an için söz konusu olmadığını, gidişatın devam etmesi durumunda TRMotor ile Rolls-Royce’un ortak çalışabileceğine değindi.

Kaynak: TurDef
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...