Tgrt Haber

Milyonlarca Twitter kullanıcısının bilgileri çalındı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Gizmodo
29 Kasım 2022 14:43 - Güncelleme : 29 Kasım 2022 14:45
Milyonlarca Twitter kullanıcısının bilgileri çalındı!
,teknoloji

Elon Musk'tan önce Twitter'da yaşanan veri ihlali, ne yazık ki milyonlarca kullanıcı bilgisinin sızdırılmasına neden oldu. Platformdaki açık, bilgilerin hacker'ların eline geçmesini sağladı.

Elon Musk sosyal medya şirketini satın almadan önce, Twitter'da dev bir sızıntı yaşanmıştı. Uygulamadan kaynaklanan bir açık, milyonlarca kullanıcı bilgisinin hacker'ların eline geçmesine neden oldu.

Birkaç ay önce yaşanan veri ihlali Twitter tarafından onaylanmıştı. Ancak şimdi kullanıcı bilgileri bazı internet forumlarında satışa çıkarıldı ve dev sızıntı bir kez daha gündeme geldi.

BILGILER SATIŞA ÇIKTI

Twitter gibi dev platformda yaşanan bu sızıntı ne yazık ki kullanıcıların güvenini de sarstı. Öyle ki bu durumun farkına varan ve bilgilerin çalındığını bildiren kişinin hesabı da askıya alındı.

Yaşanan sızıntı, 23 Kasım'da siber güvenlik farkındalık şirketi Habitu8'in kurucusu Chad Loder tarafından duyuruldu.

Loder, saldırının Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki kullanıcıları etkilediğini ve açığa çıkan verilerin oturum açmak için yeterli bilgiler olduğunu belirtti. Ancak bir gün sonra Loder'in tweet'leri kaldırılırken, hesabı ise askıya alındı. 

NELER ÇALINDI?

Raporlara göre Twitter'da yaşanan veri sızıntısında; şifreler, telefon numaraları ve e-postalar korsanların eline geçti. Bu bilgilerin çalınmasında ise en büyük açık Twitter API'lerinden kaynaklanıyor. 

 

 

Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...