Tgrt Haber

Milyonlarca yıl önce yaşamıştı: Dinozor iskeleti rekor fiyata alıcı bekliyor

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: ABS-CBN News
12 Temmuz 2023 16:57 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 22:38
Milyonlarca yıl önce yaşamıştı: Dinozor iskeleti rekor fiyata alıcı bekliyor
dinozor,açık artırma,plesiosaur

Dünlayaca ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından düzenlenen bir açık artırmayla, milyonlarca yıl önce yaşayan bir uçan sürüngen ile dinozor iskeleti satışa çıkarılıyor.

New York'ta düzenlenecek olan bir açık artırmada, "Jurassic Park" filmlerinde görülen tehlikeli uçan bir sürüngen ile Loch Ness canavarını anımsatan bir dinozor iskeleti satışa çıkacak.

Dünlayaca ünlü müzayede evi Sotheby's tarafından Salı günü duyurulan açık artırmada, İskoçya'daki bir gölün derinliklerinde dolaştığı söylenen efsanevi Nessie'ye atfen adlandırılan ikinci yaratık, 600.000 ila 800.000 dolar arasında bir fiyatla alıcı bulmayı hedefliyor.

3,4 METRE UZUNLUĞA SAHİP

Plesiosaur adı verilen bir dinozor türü, 2010 yılında Paris'te bir açık artırmada satılmış ve o zamanlar bir özel müzeden gelmişti. İngiltere'deki bir taşocağında 1990 yılında bulunan kalıntılara göre, yaklaşık 3,4 metre uzunluğunda bulunuyor.

Sotheby's'in Bilim ve Popüler Kültür Başkanı Cassandra Hotton, iskeletin küçük başı, uzun boynu ve yüzgeçleriyle birlikte Alt Jura döneminde yaklaşık 190 milyon yıl önce yaşayan plesiosaur olduğunu belirtiyor.

Milyonlarca yıl önce yaşamıştı: Dinozor iskeleti rekor fiyata alıcı bekliyor

Sotheby's, bir basın açıklamasında, "Plesiosaur'un tarihi, sık sık 6. yüzyıla kadar uzanan ünlü İskoç folkloru Loch Ness canavarıyla da iç içe geçmiştir, çünkü birçok kişi Plesiosaur ile kötü şöhretli 'Nessie' arasında morfolojik benzerlikler çizmiştir" diye belirtiyor.

Kanat açıklığı yaklaşık 20 fit (6 metre) olan Horus adında bir pteranodon adlı uçan bir sürüngen de 4 ila 6 milyon dolarlık bir tahmini fiyatla açık artırmaya çıkarılacak. Mitolojideki Horus'a atfen adlandırılan bu özel örnek, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kansas eyaletinde bulundu. Sotheby's galerilerinde, uçarken yayılmış bir pozisyonda sergileniyor.

Açık artırmada sunulan bu türün "Jurassic Park" film serisinde sıkça göründüğüne dikkat çekiliyor. Prehistorik yani tarih öncesi hayvanlara ait fosiller, şu anda açık artırmalarda büyük ilgi görüyor. Parasal açıdan rekor, 2020 yılında 31.8 milyon dolara satılan bir Tyrannosaurus Rex iskeletine aitti.

Kaynak: ABS-CBN News

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: ABS-CBN News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...