Tgrt Haber

Uzaya gitmek için astronomik harcama... NASA'nın yeni astronotları açıklandı

04 Şubat 2022 11:19 - Güncelleme : 04 Şubat 2022 12:29
Uzaya gitmek için astronomik harcama... NASA'nın yeni astronotları açıklandı

NASA, Nisan ayında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) bir hafta yaşayacak ve deneyler yapacak dört sivil astronotu seçti. ISS için kendi modülünü geliştiren özel uzay şirketi Axiom Space yolculuğu gerçekleştirecek ve ekip, SpaceX Crew Dragon kapsülüyle istasyona uçacak.

NASA, yeni bir açıklama yaparak Axiom Space ile ortaklaşa yürüteceği yeni uzay görevinin astronotlarını duyurdu. Açıklamaya göre,pilot koltuklarında Axiom Uzay Başkan Yardımcısı Michael López-Alegría ve Larry Connor yer alacak. Mürettebattaki diğer iki kişi ise Mark Pathy ve Eytan Stibbe olacak ve ikili, görev uzmanları olarak çalışacak.

UZAYA GİTMENİN MALİYETİ 55 MİLYON DOLAR 

Axiom görevinde yer alacak dört kişi de kişi başı 55 milyon dolar harcama yaptı. Sekiz gün boyunca çeşitli deneyler, ticari faaliyetler ve Dünya'daki çocuklar için eğitim oturumları yapacaklar.

Uzaya gitmek için astronomik harcama... NASA'nın yeni astronotları açıklandı

Dört kişilik mürettebat, 30 Mart Çarşamba günü, NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya gönderilecek. Axiom görevine kısaca AX-1 adı verildi ve mürettebat, Ağustos 2021'den bu yana Houston'daki NASA Johnson Uzay Merkezi'nde ve diğer NASA tesislerinde eğitim görüyor.

Axiom Space’in uzay istasyonundaki ilk sivil mürettebatlı görevi ile NASA, astronot olmayanların uzayda nasıl çalışacağını görmek istiyor. Simülasyonlarda ekip, uzay istasyonuna gidiş ve dönüş uçuşlarına alışmaya çalışıyor. Bilim insanları, bu tür sivil uzay uçuşlarından kazanılan deneyim ve bilgi birikimin insanları Mars’a götüreceğini düşünüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...