Tgrt Haber

NASA, Ay yolculuğu için Musk'ın şirketi SpaceX ile anlaştı

21 Kasım 2022 11:21 - Güncelleme : 21 Kasım 2022 11:22
NASA, Ay yolculuğu için Musk'ın şirketi SpaceX ile anlaştı
musk,spacex,nasa

Kısa süre önce Artemis 1 ile Ay görevine başlayan NASA, bir sonraki büyük görevi için Musk'ın şirketi SpaceX ile el sıkıştı.

NASA, geçtiğimiz hafta Floida'da gerçekleştirdiği program ile Ay görevi Artemis 1'e resmen başladı. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, 50 sonra geri dönülen proje için Orion uzay aracını SLS roketiyle yörüngeye gönderdi.

Başlangıçta insansız olarak gerçekleşecek Artemis programı, daha sonraki planlamalarda insansız olarak hedefleniyor. NASA ise ilk insanlı uçuş için şimdiden adımlar atmaya başladı ve SpaceX ile el sıkıştı.

SPACEX, İNSANLARI AY'A TAŞIYACAK

Uluslararası Uzay İstasyonu’na defalarca başarılı uçuş gerçekleştiren, şirketin kendilerine sunduğu roketlerden bir hayli memnun kalan NASA, Elon Musk’ın SpaceX şirketiyle ortaklığını bir adım daha ileri taşıyor.

NASA, Ay yolculuğu için Musk'ın şirketi SpaceX ile anlaştı

NASA, 50 yıl sonra Ay’a gerçekleştireceği ilk mürettebatlı, yani insanlı görev için SpaceX ile anlaşmıştı. 2025’te gerçekleşmesi planlanan bu ilk insanlı Ay seyahati için hazırlıklar sürerken, NASA Ay’a düzenleyeceği diğer insanlı uçuşlar için Elon Musk’ın şirketi ile başka bir anlaşma daha imzaladı.

Artemis 3 ile Ay'a ilk insanlı yolculuk yapılırken, bu görevde insanları taşıma görevi Musk'ın SpaceX şirketine verilecek. SpaceX, sahip olduğu Starship ile mürettebatlı uzun yolculuğa çıkacak.

Kaynak: NASA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...