Tgrt Haber

NASA'nın James Webb Teleskobu, bu kez ''Yaratılış Sütunları''nı görüntüledi

20 Ekim 2022 12:06 - Güncelleme : 20 Ekim 2022 13:40
NASA'nın James Webb Teleskobu, bu kez ''Yaratılış Sütunları''nı görüntüledi
james webb,nasa

NASA'nin evreni incelemek üzere geliştirip uzaya fırlattığı James Webb Teleskobu, bu kez de ''Yaratılış Sütunları''nı görüntüledi.

Dünya ve Güneş Sistemi'nde yer alan diğer gezegenlerle ilgili araştırmalar yapan NASA, uzaya fırlattığı James Webb Teleskobu ile önemli an ve ilginç keşifleri ortaya çıkarıyor. Kısa süre önce NASA'nın dev teleskobu, ''Yaratılış Sütunları'' olarak bilinen  "Pillars of Creation"u görüntüledi.

BBC'nin haberine göre, Dünya'dan yaklaşık 6 bin 500 ışık yılı uzaklıktaki Yılan Takımyıldızı'ndaki Kartal Bulutsusu'ndaki yoğun hidrojen ve toz bulutunu, Hubble Teleskobu'nun ardından bu kez James Webb Uzay Teleskobu da gözlemledi.

JAMES WEBB YİNE ŞAŞIRTTI

Evrenin hiç görünmeyen yanlarını yakalayan James Webb Teleskobu, hiç şüphesiz Yaratılış Sütunlarını gözlemleyerek başarısını bir kez daha sergiledi. Oldukça net ve yıldızların da göründüğü sırada fotoğraflanan sütunlar, farklı bir bakış açısı sunuyor. Ayrıca toz bulutları arasında yeni doğan yıldızları görmekte mümkün.

NASA'nın James Webb Teleskobu, bu kez ''Yaratılış Sütunları''nı görüntüledi

Avrupa Uzay Ajansı Kıdemli Bilim Danışmanı Prof. Mark McCaughrean, "1990'lı yıllardan bu yana Kartal Bulutsusu'nu inceliyorum. Hubble Uzay Teleskobu'nun daha önce kaydettiği görüntüdeki sütunların içindeki genç yıldızları görmeye çalışıyorum. James Webb Teleskobu'nun görüntülediği fotoğrafların büyüleyici olacağını biliyordum." dedi.

NASA, 25 Aralık 2021'de dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb'i, Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak uzaya fırlatmıştı.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...