Tgrt Haber
Tgrt Haber

NASA'nın Orion uzay aracı Ay'a ulaştı: 50 yıl sonra yeniden dönüş

22 Kasım 2022 10:03 - Güncelleme : 22 Kasım 2022 10:04
NASA'nın Orion uzay aracı Ay'a ulaştı: 50 yıl sonra yeniden dönüş
nasa,orion

Apollo'nun ardından tam 50 yıl sonra Artemis göreviyle Ay projesine dönen NASA, birkaç gün önce fırlatılan Orion uzay aracının Ay'a ulaştığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta başlattığı Artemis 1 misyonu ile yeniden Ay'a dönen NASA, bu görev için üst düzey özelliklere sahip Orion kapsülünü fırlattı.

SpaceX'in SLS roketiyle gerçekleştirilen fırlatmada, Orion beş günlük yolculuğa çıktı ve bugün hedef konuma ulaştı. 

ORION, AY'A ULAŞTI

İnsansız olarak gerçekleştirilen fırlatmada Orion uzay aracı, bugün Ay'ın yörüngesine vardı ve büyük hedefe başarıyla ulaşmış oldu.

Ay'ın çevresinde bir süre manevra yapanm kapsülün iletişimi kesilmişti. Daha sonra NASA, iletişimin yeniden kurulduğunu ve görevde herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi.

NASA'nın Orion uzay aracı Ay'a ulaştı: 50 yıl sonra yeniden dönüş

Önümüzdeki hafta sonu Orion’ın, NASA’nın astronotlar için tasarlanmış bir uzay aracının dünyaya mesafe rekorunu kırması bekleniyor.

Diğer yandan NASA, 2025 yılında insanlı uçuşun gerçekleşebileceğini belirtti. Bunun Artemis 3 ile hayata geçirileceği söyleniyor.

1970’de NASA’nın Ay misyonu Apollo dünyadan 400 bin kilometre mesafeye ulaşmıştı.

Kaynak: NASA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...