Tgrt Haber

Netflix, Apple'ın ödeme yöntemiyle yapılan üyelikleri durdurdu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
27 Şubat 2024 09:11 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 09:12
Netflix, Apple'ın ödeme yöntemiyle yapılan üyelikleri durdurdu
Netflix,iTunes,app store

Netflix'e Apple'ın faturalandırma sistemiyle üye olan kullanıcılar bugün itibarıyla artık doğrudan Netflix'in kendi sitesi üzerinden kartla ödeme yapmak zorunda olacak.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcının tercih ettiği popüler yayın servisi Netflix, uzun süren bir dönemin ardından Apple iTunes üzerinden yapılan faturalandırmayı sonlandırma kararı aldı. Şirket artık eski abonelerinin doğrudan Netflix üzerinden kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapmalarını istiyor.

Netflix'in sözcüsü Momo Zhao, The Verge sitesine verdiği demeçte "iTunes ödeme yöntemini kullanan temel plan üyelerinin" bu değişiklikten etkileneceğini doğruladı. Bu durum uzun yıllardır Netflix'in eski fiyatlarıyla hizmet alabilen kullanıcılar için de bir dönemin sonunu işaret ediyor.

NETFLİX, APPLE'IN ÖDEME YÖNTEMİNİ 2018'DE BIRAKTI

Apple'ın uygulama içi abonelik seçeneklerini 2010 yılında iPhone'lara eklemesine rağmen, Netflix bu özelliği 2015 yılına kadar uygulamasına entegre etmemişti. Şirket Apple'ın yüzde 30'luk kesintisine karşı çıkarak uzun bir süre boyunca bu özelliği kullanmamıştı.

2018'in sonlarına doğru ise Netflix, Apple'a hiçbir ödeme yapmak istemediği için App Store üzerinden abonelikleri kabul etmeyi tamamen bırakmıştı. Ancak ödeme yöntemini kullanmakta olanlara ise ilişmeyerek bu şekilde devam etmelerine izin vermişti.

Bu değişiklikle birlikte, eski aboneler ya aynı hizmet için daha yüksek bir fiyat ödemeyi kabul etmek zorunda kalacak ya da bir miktar indirimle reklamları izlemeyi tercih edebilecekler.

Öte yandan yayın servislerinin sürekli olarak artan fiyatlarıyla ilgili geniş bir tartışma başlamış durumda. Son olarak Netflix, geçtiğimiz günlerde Türkiye fiyatları için yaptığı zam ile en düşük paketini 119,99 TL'ye çıkarırken, en yüksek paketini ise 229,99 TL'ye yükseltti.

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...